32 °C, Budapest
32 °C
Budapest
Holnap
28°
Holnapután
28°
Hétfő
30°
2022.07.01. péntek, Annamária
filter.hu filter.hu

Használt autók piaca: jó vétel a Ford használtan is?

A használt autók piaca egy örökké virágzó platform, ahol márkától, állapottól, felszereltségtől és ártól függően gépjárművek tonnái cserélnek gazdát.

Az, hogy mikor melyik autó a kelendőbb, rengeteg tényezőtől függ, melynek titkait számtalanszor próbálták már megfejteni, kisebb-nagyobb sikerrel.

A Ford rövid története

A több, mint 100 éves múlttal rendelkező Ford egy töretlenül nagy népszerűségnek örvendő márka, mely mind használtan, mind újonnan az egyik legkelendőbb autók közé tartozik. 1903-as megjelenését követően Henry Ford 1908-ban rukkolt elő a később legendássá váló T-modellel, és innen egyenes út vezetett felfelé. Ezt követően 1967-ben Ford nyitott az európai piac felé is; autói mind itthon, mind a kinti piacon meghatározó szerepet töltöttek és töltenek be a mai napig.

A Fordok napjainkban

Bár a márka maga amerikai, az európai piacra készülő modelleket Németországban gyártják, így a német megbízhatóság és precizitás egy újabb pozitív pont, mely nem csak az új, de a használt Fordok mellett is szól. 

Számos modell elérhető napjainkban a városi cirkálótól a hatalmas családi autókig. A legnépszerűbbek közé tartozik a Ford Fiesta és a Ford Focus.

Ford Fiesta: A Ford városi autója, melyből 1976-os megjelenése óta több, mint 12 millió példányt adtak el. Gazdaságosan fenntartható, megbízható kisautó, mely bár elsősorban városi használatra termett, nem retten meg egy kis hegyvidéki tereptől sem. 

Ford Focus: Elérhető árú családi autó, mely az európai piacon ’98-ban jelent meg, Amerikában pedig csak ezt követően lett elérhető. A Focus a 40. legkeresettebb autó címet mondhatja magáénak, nem véletlenül. A használt Ford Focus ugyanolyan népszerű, mint az új, ha nem népszerűbb. Kompakt, ésszerű kialakítású autó, melyet gazdaságosan fenntarthatunk, ez egy családi autónál pedig kiemelkedően fontos szempont. A használt autók piacán főleg a régebbi modellekből találkozhatunk igen bő választékkal, ám ha szemfülesek vagyunk, akkor újabb gyártmányokra is szert tehetünk.

Árverezett autók

Míg a magánszemélyek elsősorban kereskedőktől és magánszemélyektől vásárolhatnak használt autókat, addig a kereskedők gépjármű árverés keretein belül árverezett autókra is lecsaphatnak a különböző autóaukciós portálokon. Kevésbé jellemző, de azért néhány autó árverési oldalon elérhetőek autó licitek magánszemélyeknek is.