8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Hogyan vágjunk neki a tetőfedésnek?

A tetőfedés olyan probléma, amellyel mindenki, aki kertes házban vagy a társasház felső szintjén lakik, előbb vagy utóbb szembesülni fog. Egyik tető sem szól örökre, a felújítás pedig elkerülhetetlen. Lássuk, mit tehetünk, ha már nem lehet tovább halasztani a cserét!

Nézzünk utána a lehetőségeknek!

A mai piacon már rengeteg praktikus és kedvező árú megoldás elérhető. A szigorú előírásoknak köszönhetően szinte lehetetlen rosszul választani. Az azonban fontos, hogy a sok jó közül a számunkra legtökéletesebb lehetőséget találjuk meg.

Első lépésként azt érdemes eldönteni, mekkora az az összeg, amelyet a tetőfedésre tudunk fordítani. Ez nagyon sok további lépést meghatároz. Ha már tudjuk, hogy mennyi a rendelkezésünkre álló összeg, akkor ki tudjuk választani, pontosan milyen cseréppel vagy egyéb megoldással szeretnénk dolgozni.

Ebben a fázisban még köthetünk kompromisszumot. A bitumentes lemeztető péládul tökéletes a garázsok, melléképületek fedésére. Lehet, hogy egy ilyen egyszerű megoldás is visszafogja a költségeket.

Válasszunk megfelelő forrást az anyagokhoz!

Építőanyagot kizárólag ellenőrzött helyen érdemes vásárolni - de ez nem azt jelenti, hogy ne tudnánk itt is spórolni. A Káplár fatelepnél kapható tetőfedő anyagokat például a normál listaárnál akár olcsóbban is elérhetjük. Ha végzünk egy kis kutatást az interneten, máris rengeteg pénzt takaríthatunk meg.

Ha megfelelő partnert választunk, nagyobb az esélye, hogy a házhozszállítást is meg tudják oldani. Ez egy igen jelentős költség - mindenképpen kalkuláljunk vele, ha cserepet vagy más anyagokat szeretnénk vásárolni!

Válasszunk jó tetőszigetelési rendszert!

A tetőszigetelési rendszer választása előtt mindenképpen kérjük szakértő tanácsát! Ez kivételesen olyan terület, ahol az ismerőseink tapasztalataira is építhetünk, de mindenképpen fontos, hogy hozzáértő mérnökkel is konzultáljunk a választás előtt.

Ha jó megoldást tudunk találni, a fűtésszámlánk hálálja meg. A jól szigetelt tetővel és födémmel hosszú távon akár olyan sok pénzt is megspórolhatunk, hogy a felújított tető behozza az árát.

Színek és formák

Szerencsére ma már a jó cserép nem feltétlenül jelent esztétikai kompromisszumot. Már a hazai gyártók kínálatában is rengeteg forma és szín közül választhatunk, így biztos, hogy olyan tetőnk lesz, amelyik stílusában is illeszkedik az épülethez és a környezetéhez.

A tetőfedési anyagokon kívül számos kiegészítő létezik még, amelyre a vásárláskor gondolni kell. Ezek egyike a tető bádog elemeinek csoportja. Ide tartoznak a különböző élzárók és ereszcsatornák is.

Ha megfelelően felkészülünk, és rászánjuk az időt a munkafolyamatok tanulmányozására, szép és esztétikus, de mindemellett tartós és költséghatékony eredményt érhetünk el. A jó tető szinte egy életre szól.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok