26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
24°
Szerda
25°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Hogyan válasszunk jegygyűrűt?

A jegygyűrű kiválasztására legalább akkora (ha nem nagyobb) hangsúlyt kell fektetni, mint az esküvő egyéb kellékeire. Hiszen míg az esküvő csak egy rövid, de annál csodálatosabb szertartás és mulatság, addig a karikagyűrűt örökre viselni fogjuk az ujjunkon.

Mi a különbség az eljegyzési gyűrű és a jegygyűrű között?

Az eljegyzési gyűrű egy olyan köves gyűrű, amivel a reménybeli vőlegény megkéri a választottja kezét. Ezt általában egyedül választja ki, majd letérdel a kedvese elé és felteszi a nagy kérdést. Ha mindenki egyetért, azaz a menyasszony is igent mondott, akkor következhet a karikagyűrű kiválasztása. Ezt már a párok többsége együtt ejti meg, hiszen nagyon fontos, hogy mindkét fél magáénak érezze, mivel egy életen át viselni fogja. Általában ez az első igazi nagy kompromisszum a párok életében.

Azért azt jó, ha mindenki tudja, hogy nem jó belekényszeríteni senkit egy olyan helyzetbe, amit nem teljesen szeretne, ami maximálisan igaz a jegygyűrűre is. Éppen ezért, ha nem találtátok meg azt az ékszert, ami mindkettőtök ízlését tükrözi, akkor készíttessétek el a tökéletes darabot.

Az örök szerelem jelképének a kiválasztása sosem egyszerű feladat, így az sem meglepő, hogy a párok több időt töltenek vele, mint bármely részlettel az esküvő kapcsán.

A Karikagyűrűmost.hu-nál elérhető olcsó gyűrűk esetében figyelni kell az ékszer anyagára, színére és persze arra is, hogyha nem is ugyanolyat választunk, de közel hasonlóak legyenek a gyűrűk. Mivel a mai trendek már rugalmasak, így bőven elég, ha csak főbb vonalakban találkoznak, hogy kifejezzék az összetartozást.

Kinek milyen karikagyűrű az ideális?

Meglehet, hogy egy gyűrű csodaszép a képeken, és varázslatosnak látjuk mindaddig, míg fel nem kerül az ujjunkra. Ugyanakkor sokan itt szembesülnek azzal, hogy nem igazán áll jól nekik. Ez főleg azért lehetséges, mert a képek célja, hogy elbűvölje a párokat, és mielőbb döntsenek a közös jövőjük jelképéről, főleg, ha az meglehetősen jó áron van. Hogy elkerülhessük a csalódást, ezért mindenképp fel kell próbálni a vásárlás előtt, hiszen sok tényező van, ami befolyásolhatja az összképet.

Hosszú, vékony ujjakon nem mutat jól a vékony karika, annál inkább a széles és lapos. A rövidebb, husis ujjakon a vastag gyűrű helyett próbálkozzunk a vékony, domború változattal.

Az, hogy kinek milyen anyagvastagság a kényelmes, az maximálisan egyéni, de azt tudni kell, hogy általában a vékony vagy a közepesen vastag darabok vannak igazán megfizethető áron.

Nagyon fontos, hogy ha nőtt vagy csökkent az ujjunk mérete, akkor utólag is lehet módosítani a gyűrűn.

Ha igazán egyedi karikagyűrűt szeretnénk, akkor a legjobb, ha magunknak csináltatjuk meg. Arról nem is beszélve, hogy egy vésettel még a legegyszerűbb jegygyűrűt is fel lehet dobni.

Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
További anyagok