8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Gasztro titkok a 11. kerületből: házias ízek, magyar borkülönlegességek

Igen. Van olyan étterem a 11. kerületben, ahol mindez, sőt ennél még sokkal több is megtalálható. A Mimama Konyhája étterem ötvözi a hungarikumnak számító, minőségi alapanyagokat, a páratlan magyar borokat, pálinkákat az otthonosság érzésével és a modernitás kényelmével. Az unikális fogások mellett kérhetünk házhozszállítást, gyönyörködhetünk a látványkonyhában, élvezhetjük a klasszikus magyar ízeket, és akár tervezhetjük az esküvőnk helyszínét.

Kevés olyan étterem van Budapesten, melynek a közlekedése legalább olyan jó, mintha a belvárosba mennénk. Érkezzünk Budapest bármely pontjáról, vidékről vagy külföldről, könnyen meg tudjuk közelíteni a helyszínt, és a parkolás miatt sem kell aggódnunk.

A nagymamák is a Mimama Konyháját választanák!

Szerencsések azok, akiket vasárnaponként legalább az egyik nagymama finom főzettel vár. Azonban vannak családok, ahol erre már nincs lehetőség, mi mégis szívesen ennénk egy jó kis cigánypecsenyét vagy császármorzsát. Ilyenkor szokott felmerülni bennünk a kérdés, hogy hol is ehetnénk az otthonról oly jól ismert ízeket? A 11. kerületi étterem nyitása óta arra törekszik, hogy az általunk ismert és szeretett házias ízeket, minőségi alapanyagokból előállítva az asztalunkra tegye.

Mindannyian tudjuk, hogy egy étel elkészítésénél mennyire fontos a kiváló hozzávaló. Nem mindegy, honnan van a hús, a zöldség vagy éppen a tojás. A kelenföldi étteremben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a húsok mintagazdaságból érkezzenek. Hiszen igenis számít, hogy honnan van a mangalica vagy éppen a magyar tarka, melyet el szeretnénk fogyasztani. Tradicionális minőség, otthonos hangulat és szép környezet. Minden nagymama ajánlaná!

A gasztroélményeken túl…

A 11. kerületi étteremben nem csak belvárosi színvonalon lehet enni, hanem páratlan magyar borokat is kóstolhatunk. Azonban nem kell mindig egy testes vörösborral vagy édes aszúval zárnunk az étkezésünket. Kérhetünk egy könnyed fröccsöt is, persze csakis szódával! A fröccsnek, régies nevén spiccernek számtalan verziója létezik. Készülhet rozéból vagy fehérborból. Általában 10 Celsius-fok körül érdemes fogyasztani, és egy nehezebb étel után igazi felüdülést jelentenek. Népszerű szőlőfajta a furmint, az olaszrizling, a cserszegi fűszeres és a chardonnay. Ezekből mind-mind tudunk választani.

Fölfelé megy a borban a gyöngy”

Írta anno Vörösmarty, akinek a nevéhez fűződik a fröccs szó kitalálása. Magát a bor és a szódavíz keverékét Jedlik Ányos találta fel, az első szódásüveggel együtt. Kisfröccs, nagyfröccs, házmester vagy éppen sportfröccs - a kelenföldi Mimama Konyhája étteremben bármelyiket megkóstolhatjuk.

Étel
Ital
Étel
Ital
Étel
Ital
Étel
Ital
További anyagok