5 °C, Budapest
5 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Milyen vásárlási forma ajánlott Neked?

Mindannyian más megoldásokkal érjük el a legnagyobb sikert az életben, és ez a vásárlásra is igaz. A fizetésnél van akinek inkább ez, van akinek inkább az a módszer való.

Bankkártya és hitelkártya

A bankkártya használata ma már olyan természetes, mintha készpénzzel fizetnénk, egyre több helyen fogadják el. Igazából az egyik legmegszokottabb forma, ezért szinte mindenki használja.

Érdemes fejben tartani az aktuális egyenlegünket, és képben lenni azzal, mennyit költhetünk a hónapban mondjuk arra a típusú vásárlásra, amit tervezünk. Ha nem tudjuk a pénzügyeinket kordában tartani, és meg szokott történni az, hogy meglep, mennyire megfogyatkozott az egyenlegünk, kérjünk SMS értesítést a vásárlásainkról.

A hitelkártyánál pedig alapvető a pontosság, hiszen a határidőről való ‘lecsúszás’ pénzbe kerül.

Pontgyűjtő kártya, bizalomkártya

Sokféle pontgyűjtő kártya van, amelyiknél nyerünk a vásárlásoknál; érdemes annak a cégnek, üzlethálózatnak használni a kártyáját, ahová tényleg járunk. A leghasznosabbak a sokoldalú változatok.

Van olyan bizalomkártya, amelyik rendelkezik azzal az előnyös tulajdonsággal, hogy több helyszínen is élhetünk vele - például benzinkúton, üzletben, online felületen - és mindenhol növelhetjük pontjaink, kedvezményeink mennyiségét. Ha áruhitelre is feljogosít a plasztiklap, akkor az még jobb, mintha csak vásárlásnál költhetjük el a felgyűlt pontjainkat.

A hitelkártyával kombinált pontgyűjtő kártyáknál érdemes a kockázatmentes és számunkra előnyös konstrukciókat keresni. Több részletben fizethetünk utólag, változtathatjuk a hitelkeretet, és kamatmentesen törlesztünk? Ezzel a bizalomkártyával tényleg megkönnyítjük az életünket.

Online vásárlás

Elfoglaltak vagyunk és perceink vannak a napi vásárlások intézésére? Vagy éppen nem szeretjük az üzleteket járni, a shoppingolást időpocsékolásnak tartjuk? Netán speciális igényű gyerek van a családban, aki nem bírja a lármát, tömeget? Vagy esetleg imádjuk a különleges dolgokat, amelyeket nem lehet beszerezni egy átlagos boltban?

A webshopok ideálisak a számunkra ezekben az esetekben. Itt egy kis önfegyelem szükséges, hiszen egy-két kattintás és már meg is rendeltünk mondjuk egy ruhát. Mielőtt beleszeretünk valamibe és a kosarunkba tesszük, gondoljunk bele, tényleg szükségünk van-e rá. Ha már a ruhadarabokról volt szó, itt az a bevett “mérőszám”, milyen gyakran, hányszor fogjuk vajon felvenni.

Ám tény, a netes vásárlás ma már megkerülhetetlen, annyi előnnyel rendelkezik: gyorsaság, nagy választék, könnyű kivitelezés.

Előnyös üzleteket szeretnénk kötni a neten? Legyenek barátaink az áruösszehasonlító oldalak, ahol megtalálhatjuk, hol a legolcsóbb az adott árucikk.