9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Az alga jótékony hatása — a tenger szépségápoló ereje

A tengerek mély sötétsége sokáig rejtély volt a tudósok számára. Időközben azonban kiderült a titok, ezt bizonyos tengeri élőlények lumineszcenciás hatása idézi elő. Például, a Fekete-tenger őszi ragyogásának oka egy éjszakai fénynek nevezett algatípus.

Makeup.hu szakértői felhívják a figyelmet arra a tényre, hogy számos alga értékes gyógyszerek nélkülözhetetlen része. Például antibiotikumok, rákkal szembeni védőszérumok, sőt, az AIDS elleni küzdelemben is nagy szerepet tölt. Nem csupán a tudomány, hanem a szépségiparis egyre megszállottabb az algák iránt. Csak reklámfogás, vagy valóban hasznos? Kiderítjük!

Bebizonyosodott, hogy ez az elem létfontosságú a test normál működésének szabályozásához. Rendkívül gazdag tápanyag és ásványi anyag forrás, például kálium, magnézium, kálcium, valamit A, C és B-12 vitamin. Ha ezt az erőt jótékonyan alkalmazzuk, erőteljes eredményeket tapasztalhatunk. Ezen felül antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, és ez még nem minden!

Tengeri moszatok fajtái

Noha egyes vállalatok különböző okokból nem teszik közszemlére, meg kell jegyeznünk: több 20 ezer algafaj létezik és természetesen különbözőek. Egyiket például egész évben be lehet szerezni, míg a másikat csak egy bizonyos időszakban és rendkívül időigényes.

Az orvostudomány és a kozmetika előszeretettel veszi hasznát magas jódtartalma miatt a hínárnak. Omega-3 zsírsavakat, enzimeket, vitaminokat tartalmaz, ami megegyezik az emberi vér összetételével. A benne található alginsav megtisztítja a testet a káros anyagoktól, javítja a test védekező funkcióit a kedvezőtlen környezeti feltételek mellett is.

A vörös alga kálciumban, magnéziumban és vasban gazdag, a kozmetikai piac könnyű súroló hatása végett alkalmazza.

A kék alga hasznos cink koncentrációval rendelkezik, ami az egyik legjobb gyulladáscsökkentővé teszi. Nagy hőmérsékleten is életben tud maradni, kivonatai pedig ideálisan hidratálják a bőrt és védelmet nyújtanak a napfény káros hatásaival szemben.

 • Öregedésgátló arckrém
 • Arc- és dekoltázs maszk
 • Barnítóolaj
 • Narancsbőr elleni krém
 • Tonizáló maszk
 • Erősítő sampon
 • Hajhullás elleni pakolás
 • Fürdőhab

Ne vegye igénybe, amennyiben:

 • allergiás a tenger gyümölcseire,
 • krónikus vesebeteg,
 • pajzsmirigy túltengés esetén.

Narancsbőr ellen

A tengeri élősködő előnyei itt nem érnek véget, hiszen még a cellulit elleni küzdelemben is felveszi a harcot. Dom Bridges elmondása szerint az emberek manapság jobban közelednek a természetes összetevők iránt, mert valóban látható megoldást okoznak. Mivel egyre több az ekcéma és a hasonló bőrbetegség, ezért az emberek a természet erejéhez fordulnak.

A fenntartható gyógyír

Számos jótékony hatása mellett az is plusz, hogy ez a világ egyik leggyorsabban növekvő élőlénye, sőt, bizonyos területeken túl sok is van belőlük. Sokkal intenzívebben szaporodnak, mint a búza vagy az árpa. Egyes fajtáinak nem is kell édesvíz, tengerekben is tökéletesen virágzanak. Ez hatalmas előny, hiszen nem szükséges mesterségesen előállított ivóvizeket alkotni és elfecsérelni.