27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
24°
Szerda
25°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Mivel gyújtsunk be a kandallóba?

Ismét eljött az évnek az az időszaka, amikor a hideg elől a kellemes meleg szobába menekülünk, amikor esténként a kandalló köré gyűlik a család apraja-nagyja.

Napjainkban már különböző fűtési technológiák közül választhatnak a háztartások. A fa vagy széntüzelésű rendszerek nagy népszerűségnek örvendenek, mivel egyenletes, kellemes meleget biztosítanak. Egyetlen hátránya, hogy a tüzelőanyag meggyújtása eléggé körülményes. Ehhez ajánlunk most egy olyan anyagot, amit kifejezetten erre a célra gyártottak.

Hatékony és biztonságos tüzelés

Azért, hogy a téli estéken is nyugodtan aludhassunk, a fa- vagy széntüzelésű rendszereket haladéktalanul ellenőriztessük még ősszel, az idei év első használata előtt. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a rendszer megfelelő hatékonysággal és biztonsággal működik. Kérjük szakemberek segítségét, mert a sérült vagy rosszul illeszkedő elemek veszélybe sodorhatják a családunkat.

Az ellenőrzés azért is fontos, hogy a szén-monoxid szivárgást elkerüljük, valamint  a levegőszennyezés okozta károk kockázatát minimális szintre csökkentsük.

Ezen biztonsági intézkedések megtétele mellett a tűzrakás helyes kivitelezésére is figyelni kell. Nagyon sok múlik azon, hogy milyen minőségű tüzelőanyagot, illetve gyújtóst használunk, de az is fontos, hogy azokat hogyan helyezzük el a tűztérben. 

Tűzifa kiválasztásánál a nedvességtartalomra és a hasábok méretére kell figyelni. A helyes méret kiválasztásánál  a tűztér nagyságát kell alapul venni. Az apróra vágott tűzifát, száraz ágakat, gallyakat, papírgalacsinokat is előszeretettel használják gyújtósnak, de ezek nem minden esetben hatékonyak.

A tüzelésre kifejlesztett, külön erre a célra szánt termékek igénybevételével időt és pénzt spórolhat meg. 

Pe-po alágyújtós

A VasMuszakiBolt.hu-nál kapható alágyújtós kiemelkedően magas hőértékének köszönhetően alkalmazható fa, szén és brikett meggyújtásához egyaránt. 

Használata nemcsak egyszerű és biztonságos, de a megfelelő hőmérsékletet is szavatolja. 

95 százalék kerozin tartalommal rendelkezik, ezért javasoljuk, hogy fokozott figyelemmel legyen használata során!

Ehhez hasonló és kiegészítő termék a Konix égésjavító, koromtalanító adalékanyag, valamint a kályhafénypor, amely a tűzhelyek és tüzelőberendezések öntöttvas felületeinek ápolására szolgál.

A cég kínálatában a karbantartáshoz szükséges kiegészítő alkatrészeket is megtalálja. A webáruház fűtésszerelési részlegén minden fellelhető, amire otthonában szüksége lehet. A kínálatot úgy alakították ki, hogy bármilyen rendszerhez beszerezhetők legyenek az alkatrészek.