23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
29°
Kedd
31°
2022.07.02. szombat, Ottó
filter.hu filter.hu

“Kikristályosodott” körmeink

Hölgyek figyelem! A hétköznapi rohanásban nehéz olyan megjelenést megvalósítanunk, amelynek segítségével jól érezzük magunkat a bőrünkben, különösen igaz ez, ha a körmünkről van szó. Veled is előfordult már, hogy nem volt időd magadra, esetleg takargattad lekopott körmeidet? Habár időt nem tudok spórolni neked, de a következő cikk bebizonyítja, ha profikra bízod a körmeidet, akkor egyéniségedhez illő alkotással járhatsz-kelhetsz az utakon.

Ókori “leletek”

Lehet, hogy meglepődsz, ha azt mondom, hogy már az ókori “csajszik” is különös gondot fordítottak körmeik díszítésére. Nos, akkoriban még csak a kiváltságosok élhettek ezzel a lehetőséggel. Körömlakk híján növényi színezékkel pótolták a színeket. A tehetősek világában azonban az arany díszítő elemek voltak a legdivatosabbak.

Miért a csillogás?

Azért, mert a csillogás mindig nyerő, s legbelül minden nő ragyog. Nem árt, ha ez a körmeiden is tükröződik. Éppen ezért, a strasszkő például már önmagában is éke lehet körmödnek.

A körömdíszek hercegnője, a strasszkő, finom csiszolásának köszönhetően elegáns hatást kölcsönöz tulajdonosának. Egyszerűen kezelhetőek és színválasztékban gazdagok, hiszen válogathatsz például a No.13 Light Topaz bronzos, No. 14 Smoked Topaz aranyló, No. 08 Aquamarine kékes, No 04 Amethyst lilás, de a No. 03 Light Rose halvány rózsaszínes árnyalatai között is, és még sorolhatnám.

A színek kiválasztásánál figyelembe veheted a közelgő alkalmakat, de a hangulatod alapján vagy az évszaknak megfelelően is dönthetsz. Általában jó, ha már egyedi elképzelésekkel állsz mások elé, de ha nem vagy biztos a szín- és a témavilág párosításában, kikérheted a szakemberek véleményét is.

A Moyránál kapható kristály strasszkövek kivételesen csillogóak és színesek, érdemes innen válogatnod!

Hétköznapi báj

Ha feldobnád mindennapjaidat, akkor a strasszkövek tökéletesek e célra. Önálló díszítő anyagként is csodálatosak, de nagyon jól kombinálhatóak más elemekkel, mint a zselé, porcelán, stb. Az egyszerű matricák közül a virágos, absztrakt, illetve vintage stílusú darabok mindegyike kiváló körmeid csinosítására. A strasszkövek pedig a hétköznapi körmöket is átvarázsolják.

Különleges alkalmak

A különböző alkalmak, fontos események nagy jelentőséggel bírnak az életünkben. Karácsonykor a piros-fehér, zöld-piros, esetleg a havat jelképező kék-fehér színkombinációk kiválóan mutatnak, az ezekhez passzoló hópehely, karácsonyfa, rénszarvas matricákkal. Esküvőre, ballagásra, esetleg diplomaosztóra talán a letisztultabb árnyalatok illenek jobban, mint a fehér, bézs, arany, fekete vagy a színek halvány változata, és ezek kombinálása. Az absztrakt minták mellett, a geometriai formák is jól mutathatnak körmeiden. Legyen szó nonfiguratív vagy konkrét mintákról, ízléses kövekkel kiemelhetőek a főbb vonulatok.

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok