11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

A WC és a WC tartály kiválasztása

Vannak olyan dolgok a háztartásban, melyek meglétét annyira alapnak tartjuk, hogy jóformán tudomást sem veszünk róla. Viszont amikor tönkremegy, és oda a komfort, rögtön elkezdünk kapkodni, hogy mielőbb kijavítsuk a hibát, vagy pótoljuk a tönkrement darabot. Ilyen eszköz a WC csésze és a WC tartály.

Mi alapján válasszunk WC csészét?

Öblítés szempontjából kétféle WC típus létezik, a lapos- és a mélyöblítéses. A laposöblítésesnél a WC csészében található egy padka, erre kerül a végtermék. Előnye a mélyöblítéses WC csészével szemben, hogy nem fröccsen, amikor leérkezik a produktum. Viszont mivel így nem is kerül rögtön víz alá, a szagok bizony terjedni kezdenek.

A mélyöblítéses WC-nél nincs padka, ezért rögtön a csésze alján lévő vízbe kerül a vizelet és a bélsár is. Alapvetően ezt a változatot tartják higiénikusabbnak, és talán emiatt is szorul ki egyre inkább a laposöblítésű toalett a piacról.

Hogyan választhatjuk ki a tökéletes tartályt?

A Gemini-Duonál annyiféle WC tartály kapható, hogy nehéz eldönteni, melyik is felelne meg a legjobban az igényeinknek. Választhatunk elhelyezés szerint, vagyis lehet a tartály felső elhelyezésű, alsó elhelyezésű vagy falba építhető.

A felső elhelyezésű tartályok falra szerelhetőek, viszonylag olcsóbbak, azonban működés közben kissé hangosak.

Az alsó elhelyezésű tartály a WC csésze közelében, nem ritkán rajta helyezkedik el. Felszerelni egyszerű, így ha tönkremenne, a csere sem lesz nehézkes feladat.

A falba építhető tartályok kicsit drágábbak, kisebb helyiségben érdemes elgondolkodni ezek választásán, hiszen ez nemcsak modern, hanem helytakarékos megoldás is.

Választhatunk WC tartályt az anyaga alapján is, ami lehet műanyag, kerámia vagy porcelán. A hagyományos műanyag tartályokhoz képest mind a kerámia, mind a porcelán tartály megjelenése elegánsabb, igényesebb, ugyanakkor jóval magasabb az áruk is.

A lehúzás módja szerint is választhatunk tartályt, ami lehet madzagos vagy gombos. A gombos megoldásnak kétféle variációja van, dönthetünk az egyszerűbb, egyféleképpen lenyomható vagy a kétféleképpen lenyomható változat mellett. Az egyféleképpen lenyomhatónál öblítéskor a tartály teljes tartalma kiürül, a kétgombosnál viszont választhatunk, hogy az egész tartályt szeretnénk üríteni, vagy elég a kisebb öblítés. A kisebb öblítési lehetőség víztakarékossági szempontból előnyös, hiszen így nemcsak a pazarlást kerüljük el, hanem az alacsonyabb vízfogyasztás miatt a magas vízszámlát is.

Egy dolognak kell még mindenképp figyelmet szentelni, ez pedig az, hogy bármilyen típusú WC csészét vagy tartályt választunk, mindenképp megbízható minőség mellett tegyük le a voksunkat. Ha te is WC csésze és WC tartály beszerzését tervezed, keresd fel a Gemini-Duo webáruházat, ahol számos magas minőségű termék közül választhatod ki a számodra megfelelőt!

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok