22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
29°
Kedd
31°
2022.07.02. szombat, Ottó
filter.hu filter.hu

Ajándékok gazdiknak és kedvenceknek

Kutyásnak, macskásnak, halasnak, hörcsögösnek, de még tengeri malacosnak lenni is életforma, ha valaki komolyan gondolja az állattartást. A felelős gazdik pedig gyakran a saját ajándékuknál is jobban örülnek annak, ha a kedvenceik is kapnak valamit. Lássunk néhány olyan kisállatos kiegészítőt, amelyeket a kedvencek és tulajdonosaik is élvezettel használnak majd.

Ma már olyan széles a kínálat a kisállat felszerelésből online, hogy szinte elképzelni sem lehet olyan műveletet, amelyhez ne lehetne valami olyan játékot, eszközt, kiegészítőt kapni, amely megkönnyíti és élvezetesebbé teszi a közös elfoglaltságot. Sok ilyen apróságot tíz éve még elképzelni sem tudtunk, ma már viszont minden rafináltabb gazdi zsebében ott lapulnak. Lássunk néhányat!

Cica- és kutyafésű, szőrápoló kesztyű

A lakásban élő állatok esetében a szőrhullatás mindig is probléma lesz. Még ha az állatunk nem is idős vagy beteg, a fűtött lakás levegője próbára teszi a szőrét. A gondos fésülés nem csak az ő életüket könnyíti meg, de a gazdikét is. Ha türelmesen fésülünk, a szőrt nem kell a lakás minden pontjáról szedegetni.

Sok macska és kutya kifejezetten szeret fésülködni, dorombolással és bújással hálálják meg a gondoskodást. Az esetükben a közös tisztálkodás egy eszköz, amellyel kimutathatjuk a szeretetünket. Vannak olyan állatok, amik kifejezetten igénylik, hogy dögönyözzük őket, foglalkozzunk velük.

A különböző keféket és fésűket persze nem minden cica vagy kutya tolerálja. Vannak állatok, akik egyszerűen félnek a kefe vagy a fésű érintésétől, mások idegenkednek a tárgyaktól. Számura a szőrápoló kesztyű lehet a megoldás. A tompa műanyag vagy gumi tüskékkel felszerelt kesztyűvel simogatás közben, észrevétlenül távolíthatjuk el a felesleges szálakat.

Hordozható itató

A nyarak egyre forróbbak, így egy hosszabb sétára már nem érdemes megfelelő víztartalék nélkül elindulni a kutyákkal. Csakhogy ők nem tudnak üvegből vagy kulacsból inni, az itatótál pedig sok helyet foglalhat a hátizsákban.

A hordozható itató könnyű és kényelmes megoldás, a felelős gazdik házi varázskészletének egyik kötelező eleme. A nagy hőségben a kutyusnak és a gazdinak is könnyebbség, ha biztonságosan tudja szállítani a vízutánpótlást, télen pedig nem kell az elzárt közkutak vagy a jegesen hideg vízforrások miatt aggódni.

Mire figyeljünk?

Minőségi kisállat-felszerelést már az interneten is találunk, a NetKlikk WebShopban például fésűt és itatót is jó áron kaphatunk. A megbízható webáruházak kínálatából szinte bármit választhatunk - vásárlás előtt viszont érdemes gyorsan utánaolvasni az alapoknak. Keressünk olyasmit, ami az állat korához, fajtájához és testfelépítéséhez is illik! Érdemes kipuhatolni, milyen márkát vagy módszert kedvel a gazdi, így már magabiztosabban vásárolhatunk.

Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
További anyagok