8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Ajándékok gazdiknak és kedvenceknek

Kutyásnak, macskásnak, halasnak, hörcsögösnek, de még tengeri malacosnak lenni is életforma, ha valaki komolyan gondolja az állattartást. A felelős gazdik pedig gyakran a saját ajándékuknál is jobban örülnek annak, ha a kedvenceik is kapnak valamit. Lássunk néhány olyan kisállatos kiegészítőt, amelyeket a kedvencek és tulajdonosaik is élvezettel használnak majd.

Ma már olyan széles a kínálat a kisállat felszerelésből online, hogy szinte elképzelni sem lehet olyan műveletet, amelyhez ne lehetne valami olyan játékot, eszközt, kiegészítőt kapni, amely megkönnyíti és élvezetesebbé teszi a közös elfoglaltságot. Sok ilyen apróságot tíz éve még elképzelni sem tudtunk, ma már viszont minden rafináltabb gazdi zsebében ott lapulnak. Lássunk néhányat!

Cica- és kutyafésű, szőrápoló kesztyű

A lakásban élő állatok esetében a szőrhullatás mindig is probléma lesz. Még ha az állatunk nem is idős vagy beteg, a fűtött lakás levegője próbára teszi a szőrét. A gondos fésülés nem csak az ő életüket könnyíti meg, de a gazdikét is. Ha türelmesen fésülünk, a szőrt nem kell a lakás minden pontjáról szedegetni.

Sok macska és kutya kifejezetten szeret fésülködni, dorombolással és bújással hálálják meg a gondoskodást. Az esetükben a közös tisztálkodás egy eszköz, amellyel kimutathatjuk a szeretetünket. Vannak olyan állatok, amik kifejezetten igénylik, hogy dögönyözzük őket, foglalkozzunk velük.

A különböző keféket és fésűket persze nem minden cica vagy kutya tolerálja. Vannak állatok, akik egyszerűen félnek a kefe vagy a fésű érintésétől, mások idegenkednek a tárgyaktól. Számura a szőrápoló kesztyű lehet a megoldás. A tompa műanyag vagy gumi tüskékkel felszerelt kesztyűvel simogatás közben, észrevétlenül távolíthatjuk el a felesleges szálakat.

Hordozható itató

A nyarak egyre forróbbak, így egy hosszabb sétára már nem érdemes megfelelő víztartalék nélkül elindulni a kutyákkal. Csakhogy ők nem tudnak üvegből vagy kulacsból inni, az itatótál pedig sok helyet foglalhat a hátizsákban.

A hordozható itató könnyű és kényelmes megoldás, a felelős gazdik házi varázskészletének egyik kötelező eleme. A nagy hőségben a kutyusnak és a gazdinak is könnyebbség, ha biztonságosan tudja szállítani a vízutánpótlást, télen pedig nem kell az elzárt közkutak vagy a jegesen hideg vízforrások miatt aggódni.

Mire figyeljünk?

Minőségi kisállat-felszerelést már az interneten is találunk, a NetKlikk WebShopban például fésűt és itatót is jó áron kaphatunk. A megbízható webáruházak kínálatából szinte bármit választhatunk - vásárlás előtt viszont érdemes gyorsan utánaolvasni az alapoknak. Keressünk olyasmit, ami az állat korához, fajtájához és testfelépítéséhez is illik! Érdemes kipuhatolni, milyen márkát vagy módszert kedvel a gazdi, így már magabiztosabban vásárolhatunk.

Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
További anyagok