9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Kényelem és design – bárszék újragondolva

Designosak, jól néznek ki, megnyerőek, de a komfortosságuk bizony hagy némi kívánnivalót maga után – így látjuk mi a bárszékeket. Vagy csak nem találkoztunk még az igazival?

Ha bárszékekről beszélünk, akkor általában az utolsó jelző, ami eszünkbe jut, az a kényelem. Klasszikusak vagy modernek, letisztultak vagy extravagánsak, megjelenésük kellően impozáns tud lenni a megfelelő környezetben, de hogy kényelmesen elhelyezkedjünk rajtuk, az eddig nem tűnt túl reális elvárásnak. Vajon manapság is megállja a helyét ez az elmélet vagy a kényelmetlen bárszékek már a múlté és ideje újragondolni ezt a témát?

Bárszékek – a hagyományostól a formabontóig

Ha régóta fontolgatod konyhádba, étkeződbe bárszékek beszerzését, de valami mindig visszatartott, akkor napjaink sokszínű palettáját elnézve érdemes lehet újra körülnézni az online webshopok és a nagyobb bútorboltok kínálatában.

Akár a tradicionális, klasszikus vonalvezetést preferálod, akár a modernebb, formabontó bárszékeket keresed napjainkban már nem kell lemondanod a kényelemről az esztétikum javára. Számos szín, kialakítás, variáció és forma, számos stílus és kényelmi fokozat garantálja, hogy mindenki rátalálhasson arra a bárszékre, amely leginkább illik otthonába, és amely a legtökéletesebb lesz számára.

Bárszékek: alapanyag, kárpitozás, kialakítás

Ami a székek alapanyagát illeti választhatunk a műanyag, a fémvázas bárszékek és a favázas vagy fabetétesek (például bükk, tölgy, dió, wenge, vagy festett árnyalatok) közül. A kárpitozásuk jellemzően textil, bőr vagy műbőr lehet.

A bárszékek lehetnek fix magasságúak, vagy teleszkópos, állítható magasságúak is, így mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást. Ha igény van rá, akkor elérhetőek lábtartós darabok is az extra kényelemért. Nagy népszerűségnek örvendenek a háttámlás, kartámasszal felszerelt bárszékek is.

A bárszékek helye a lakásban

A bárszékek a lakás legkülönbözőbb pontjain is érvényesülhetnek. A legkézenfekvőbb megoldás a konyhai, vagy étkezői használatuk, de remekül mutathatnak például egy kis félreeső, magasabb előszobai asztal mellett is. Természetesen, ha azt szeretnénk, hogy igazán méltó helyet foglaljanak el a család életében, akkor egy bárasztal átgondolt elhelyezése a tökéletes megoldás.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok