24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
26°
Szerda
27°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Telefontartó: a biztonságos közlekedés egyik záloga

Hamarosan itt a síszezon, ez pedig azt jelenti, hogy egyre többen kelnek útra úgy, hogy minimális helyismerettel igyekeznek eljutni a sokszor eldugott helyen lévő síparadicsomba. A hidegben, a fagyos utakon egyébként is nehézkes a közlekedés, de ha eközben még az ölünkben tartott telefonra is le kell pillantani, hogy ellenőrizzük a navigációt, komoly veszélynek tesszük ki magunkat. Ideje beszerezni egy autós telefontartót!

Miért fontos a telefontartó?

Akármennyire is rohanó életet élünk, az autóban jobb, ha igyekszünk félretenni a telefont és kizárólag az útra koncentrálunk. Ennek ellenére könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy ezt nem tehetjük meg. Aki sokat van úton, annak gyakran nincs lehetősége minden halaszthatatlan hívást a vezetésen kívüli időre halasztani. Ha pedig valamilyen navigációs szoftvert használunk a telefonunkon, akkor lehet, hogy elkerülhetetlen, hogy néha a képernyőre pillantsunk. 

Már egyetlen félrenézés is azt jelentheti, hogy másodpercekkel később észlelünk egy veszélyes helyzetet. Ha a telefonunk eléréséhez még keresgélni is kell, az végzetes lehet. Ha a mobilunk leesik az ölünkből, vagy lecsúszik a műszerfalról, önkéntelenül rossz mozdulatot tehetünk, és félre ránthatjuk a kormányt. A Bonus Shopnál kapható telefontartó használatával legalább ezt a veszélyt csökkenthetjük.

Hová tegyük a telefont a kocsiban?

A Bonus Shop online mobiltartozék és elektronikai áruházában többféle autós kiegészítő közül választhatunk. Léteznek olyan tokok, amelyek az autó szellőző rácsába illeszthetőek, de vannak olyan telefontartók is, melyekkel a szélvédőre vagy akár a kormányra is rögzíthetjük a mobilt. 

Ha navigációt használunk, érdemes olyan helyre tenni a telefont az autóban, ahol könnyen rápillanthatunk, ha éppen elbizonytalanodunk az útirányban, de nem kell nagy fejmozdulatot tenni ahhoz, hogy megfelelően lássuk, mi zajlik a képernyőn. 

A modern telefonok akár több órán keresztül is képesek GPS-ként, zenelejátszóként és akár hotspotként is üzemelni. Egy hosszabb úton azonban az is szempont lehet, hogy kényelmesen és gyorsan tölteni tudjuk a mobilt. Ha félünk attól, hogy a navigáció lemeríti a készüléket, érdemes beszerezni egy autós töltőkábelt, amellyel szivargyújtóról biztosíthatjuk az akkumulátor ellátását. Ehhez viszont érdemes középen tartani a telefont, hogy véletlenül se akadjunk bele a kábelbe vezetés közben. 

Mivel rögzítsük?

Ma már többféle tartó is elérhető a piacon. Némelyik csak bizonyos márkájú telefonokkal működik megfelelően, más tartókba bármilyen készüléket beilleszthetünk. Van, amelyben tokkal együtt is elhelyezhetjük a mobilt, más rögzítőkhöz ki kell vennünk a védőburkolatból a készüléket. 

Válasszunk olyan telefontartót, amelyik illik az elsődlegesen használt telefonunkhoz! Ezzel a pár száz forintos befektetéssel talán egy komoly balesetet előzhetünk meg!