22 °C, Budapest
22 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
29°
Kedd
31°
2022.07.02. szombat, Ottó
filter.hu filter.hu

Kültéri világítások a karácsonyi ünnepekre

A kerti partik ideje már lejárt. Előkerültek a kabátok és a sapkák, kezünkben is leggyakrabban forró italokat szorongatunk. Mindezekkel együtt már a karácsony szele is megérintett minket. Mára az eredetileg amerikai szokás a mi életünkbe is beivódott. Napokban gondoskodhatunk a halloweeni dekoráció eltávolításáról, majd kezdődhet az év legizgalmasabb ünnepe, a karácsony. Részben a korai sötétedésnek köszönhetően, másrészt az alkalom miatt is ez az időszak a fényjátékok ideje. Kültéri megoldásoknak minden esetben legalább IP44-es védelemmel kell rendelkeznie a környezeti hatásokkal szemben. Kültéri megoldások alkalmasak beltérre is, de fordítva nem.

Kültéri világítások

Otthonunkban mindig is használtunk dekorációs fényeket. Az ünnepek alkalmával a fények elhelyezési területe már a külterületet is érinti. Nem túldíszített kertekre, vadul villogó fényekre gondolunk. Hanem fényjátékokra ízléses és kifinomult módon. A legideálisabbak erre a célra a LED-es megoldások. Részben azért, mert minimális energiafelhasználásból üzemeltethetőek, másrészt mert szemet gyönyörködtető világítási alakzatokban jelennek meg.

Világítási formák

A LEDen Világításodnál elérhető karácsonyi világítások tárháza hatalmas. A LED technológiának köszönhetően korábban elképzelhetetlen alakzatok is világítási formákban képesek megjelenni. A hagyományos fényháló ma már láthatatlan vezetékekkel is készülhet, így kaméleonként simul bele a környezetébe. Ha meleg fényűt választunk, az meghitt hangulatot áraszt. Jellemzően a színes kompozíciók pedig karácsonyi hangulatú fényjátékkal és színben passzoló vezetékkel emelik a hely és az alkalom fényét is. Ezzel a lámpa megoldással ablakok, teraszkorlát, kerítés, bokrok vagy fák is válhatnak a megvilágítás középpontjává.

Egyedi megoldások

A jégcsapok rendkívül közkedveltek. Jobban szeretjük a hideg fehér fényben pompázó világítási formát, mint a rendkívül fagyos idő miatt kialakult igazi képződményeket. A hosszú vezeték száron helyezkednek el, így egy ilyen világítótest egy egész házat felöltöztethet. A legtöbb különböző program funkciókkal is rendelkezik, így kiválaszthatjuk a nekünk tetsző fényeffektet. A karácsonyi kültéri világítások csúcsa a projektor. Segítségével hatalmas felületeket boríthatunk be fényjátékkal. A különböző kivitelek eltérő fényjátékok megjelenítésére képesek. Az egyszerűbb fények vagy akár a komplett fényjátékok is megjeleníthetőek ezekkel. Távirányítóval szabályozható. Az év bármely szakaszában használhatod, akár egy kerti partit is feldobhatsz vele.

A technikai fejlődésnek köszönhetően a világítási megoldások is lényegesen színesebbé váltak. Te se elégedj meg a régi izzósorokkal, válassz egy szép, mutatós megoldást a kertedbe! Ezzel szomszédaidat és látogatóidat is ámulatba fogod ejteni.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok