9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Minőségi eszközök grillezéshez

Amikor a grillezés kerül szóba, szinte kizárólag csak az ételekről és a grillsütőkről beszélünk, holott a grillezéshez ennél jóval több eszközre van szükség. A kereskedelemben többféle hasznos holmi közül válogathatunk, azonban érdemes odafigyelni arra, hogy ne csak praktikusság alapján válasszuk ki a nekünk tetsző eszközöket, hanem vegyük figyelembe azok minőségét is. Hiszen egy gyenge minőségű kiegészítő, mint például egy grill fogócsipesz, ha nem megfelelő anyagból készült, akkor nemhogy nem lesz a segítségünkre, hanem még bosszúságot is fog okozni.

És persze vannak olyan eszközök, amelyek elsőre hasznosnak tűnnek, de már az első alkalommal kiderül, hogy valójában semmi szükség rájuk. Az alábbiakban bemutatunk három olyan eszközt, melyeknek megfelelő minőségben valóban nagy hasznát vehetjük egy grillparti alkalmával.

Grillcsipesz

Nélkülözhetetlen eszköz a grillezésben a rozsdamentes acélból készült grillcsipesz. Ezek nagy mérete lehetővé teszi, hogy megfelelő távolságból tudjuk megfordítani a sülő húsokat vagy zöldségeket, így csökkentve az esetleges égési sérülések veszélyét. Ha grillcsipeszt választunk, érdemes olyan mellett dönteni, melynek egyik szára lapátként is funkcionál, a másik pedig lehetőleg recés kialakítású legyen, hogy az ételt stabilan megtarthassuk és megfordíthassuk a segítségével.

Ha minőségi grill eszközöket szeretnél beszerezni, nézz szét a Grillplaza.hu webshopjában, ahol többféle hasznos és prémium minőségű kelléket tudsz vásárolni a tökéletes grillpartihoz.

Szilikon kesztyű és edényfogó grillezéshez

A 260°C-ig garantáltan hőálló kesztyűt és edényfogót kifejezetten forró tepsik és rácsok megfogására fejlesztették ki. Ezek a szettben kapható praktikus eszközök bordázott, csúszásgátló felülettel rendelkeznek, ráadásul minőségi anyaguknak köszönhetően a mosogatógép legmagasabb hőfokos programja sem tud kárt tenni bennük. Bár a kesztyű jellemzően egy méretben kapható, kialakítása miatt kis és nagy kezűek számára egyaránt megfelelő.

Törhetetlen poharak

A grillpartikon jellemzően kerüljük az üveg eszközök használatát törékenységük miatt, ezért lemondunk az üvegpoharak eleganciájáról is, és a törhetetlen poharak használata mellett döntünk. Ha törhetetlen poharakról beszélünk, szinte mindenkinek az olcsó műanyag vagy a papírpoharak jutnak eszébe. Azonban vannak olyan erős műanyagból készült poharak, melyek kinézetre és tapintásra semmiben sem különböznek az üvegpoharaktól, viszont van egy nagyon is különböző tulajdonságok: míg az üvegből készültek könnyen törnek, addig ebből az erős plasztikból készültek a nem törékenyek.

Ezek az elegáns poharak rengeteg formában és színben kaphatóak, bátran a gyerekek kezébe is adhatjuk őket, mivel nem törnek, csorbulnak és repednek könnyen.

Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
További anyagok