27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Egy jó szerviz, ami orvosol

Ha választanod kellene, hogy melyik elektronikai cikk nélkül nem tudnál élni, melyikre szavaznál? A legtöbben valószínűleg a telefonjuk mellett voksolnának, hiszen ma már egy telefont nemcsak a telefonálásra, hanem egyéb tevékenységekhez is alkalmazzuk. Ezért természetes, hogy ha valami meghibásodást észlelünk rajta, rögtön szakértőhöz fordulunk. Azonban nem árt tudnod, hogy egy jó szerviz azon kívül, hogy javít, orvosol is. Mielőtt választanál közöttük, járd körbe a témát, de mindenekelőtt az is hasznos, ha felismered a készüléked tüneteit is. Ebben most egy kis segítséget adok neked.

Kijelző és hátlap “horzsolások”

A kijelzők általában leejtés következtében sérülnek meg, de akadhatnak víz okozta foltok, besárgult fehér hátterek vagy pixelhibák is. Rosszabb esetben az érintőpanel is működésképtelenné válik. A javítás mindössze 30-45 percet vesz igénybe.

Ma már a telefon hátlapok nagy része üvegből készül. Ez azért hasznos, mert egyrészt lehetővé teszi a vezeték nélküli töltést, másrészt prémium hatást kelt. Sajnos, könnyebben meg is sérül, mint egy alumínium ház, illetve egy összetört üveglap nekünk is sérülést tud okozni. De 45 perc alatt ez a hiba is korrigálható.

A Huawei Klinika szerviz árlistáján tájékodózni tudsz a tarifák felől is!

Itt valami nem tiszta

Önmagában a hátlapi kamera nem romlik el, de van rá példa, hogy egyik pillanatról a másikra felmondja a szolgálatot. Leggyakrabban leejtés vagy beázás következtében sérül meg. Orvoslása kb. 45 perc.

Apró hangzavar

A készülékben több hangszóró, illetve egy mikrofon is van. Ezek mind-mind külön cserélhetőek, éppúgy, mint ahogy a jack csatlakozó is. Ha meghibásodást észlelsz, a csere csupán 20-90-re becsülhető.

Töltési fennakadások

Az akkumulátort érdemes 2-3 évente kicserélni, minden jelentkezett hiba nélkül is. Tudod, egy zárlatos, felpuffadt aksi akár a kijelzőt is kifeszítheti a készülékházból. Nemcsak a telefon gyári teljesítménye csökken, de teljesen működésképtelenné is válhat, ami további költségeket eredményezhet. A szerelés időtartama csupán 15 perc.

A töltőcsatlakozó az egyik leghasználtabb eleme a készüléknek, ezért nem csoda, ha gyakrabban cserére szorul. Ha a telefon nem tölt vagy nem csatlakozik kellőképpen a számítógéphez, a csere majd megoldja a problémát. 20-25 perc után már haza is viheted.

Frissen és üdén

Ne feledkezz el a telefonod belső állapotáról sem! A szoftverfrissítés, hálózat függetlenítés, régió váltás, magyarosítás is fontos teendő időnként a megfelelő karbantartáshoz.

Az alábbi tippeket a Huawei P8/P9 Lite példáján keresztül mutattam be, de fontos figyelembe venni a különböző készüléktípusok eltéréseit.

Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
További anyagok