27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Mini implantátumok beültetése a stabil műfogsor érdekében

Ha az elveszített fogak pótlása a cél, a legnépszerűbb megoldás a teljes kivehető műfogsor alkalmazása. A műfogsor esztétikai és kényelmi szempontjait tekintve egyaránt fontos, hogy magas minőségű legyen a protézis. Azonban a stabil rögzítés szintén elengedhetetlen a tökéletes viselethez.

Kinek ajánlott a mini implantátumos műfogsorrögzítés?

A mini implantátumos műfogsorrögzítés azok számára ajánlott, akik már rendelkeznek teljes kivehető fogpótlással, azonban nem elégedettek a rögzítés minőségével. Ha a protézis instabil és gyakran elmozdul, érdemes minél hamarabb váltani a kényelmes mindennapok érdekében. Azok számára is célszerű megfontolni a protézisrögzítést, akik még csak a protézis elkészítése előtt állnak. A protézis rögzítésnek köszönhetően soha nem kell megismerni a fogpótlás mozgásával járó kényelmetlen szituációkat.

A műfogsor rögzítéséhez készült mini implantátumok a régimódi, hagyományos típusokhoz viszonyítva jelentősen vékonyabbak. A vékony kivitelezés miatt a mini implantátumok olyan pácienseknek is beültethetők, akik számára a hagyományos implantátumok már nem alkalmasak.

Milyen előnyei vannak a mini implantátum beültetésnek?

  • Az étkezések folyamán soha többé nem kell aggódni. A mini implantátumok stabil rögzítést biztosítanak, így bátran fogyaszthatók a keményebb ételek is.
  • A fogsor folyamatosan, stablian a helyén marad a nap teljes folyamán. Nevetés és beszélgetés közben a fogsor stabilitása miatt megszűnik a szorongás a kínos helyzetektől félve. A fogsorrögzítés segítségével újra teljes mértékben a barátokra és ismerősökre lehet figyelni a találkozások alkalmával.
  • Nem szükséges többé a műfogsorragasztó használata. Az implantátumok olyan rögzítést nyújtanak, amely egyáltalán nem igényli a műfogsorragasztó használatát. A műfogsor minden pillanatban a helyén marad.

Ha minőségi és fájdalommentes fogpótlásra van szüksége, tekintse meg a Netfog Fogorvosi Rendelő kivehető fogpótlás lehetőségeit!

A mini implantátumos műfogsorrögzítés menete

Alapvetően az alsó műfogsor rögzítése során négy, a felső protézis rögzítése folyamán pedig hat darab mini implantátum beültetése elegendő a kezelés elvégzéséhez. A műfogsorba gumigyűrűs házak kerülnek, amelyek csatlakoznak az implantátum íny felett található, gömbfejű végre.

A kezelés konkrét menete azonban változhat az egyéni adottságok miatt, ezért egy állapotfelmérő vizsgálaton szükséges részt venni. A panoráma röntgen elvégzése, illetve a szájvizsgálat eredményei alapján teljes kép alakul ki a kezeléssel kapcsolatban.

A mini implantátumok beültetése helyi érzéstelenítéssel történik, ezért teljesen fájdalommentes az eljárás. Általában 1,5 órát vesz igénybe az implantátumok beültetése. A behelyezés után jön a műfogsor átalakítása és felhelyezése. 3 hónap múlva a patentházak beültetésével zárul a folyamat.