26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
21°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Egy elfeledett barát: a maszkolószalag

A maszkolószalag az egyik legjobb barát a polírozásban, mégis méltatlanul keveset emlegetjük. Pedig a jól kiválasztott takaróeszköz megkönnyíti a munkát, megvédi az autót, és segít elérni a lehető legprecízebb eredményt. Nem érdemes helyettesítőkkel kísérletezni. Megmutatjuk, miért!

Mire való a maszkolószalag?

A maszkolószalagot leginkább arra használjuk, hogy csiszolásnál, festésnél, polírozásnál kijelöljük a kezelendő felület határait. A szalag segít megtalálni, hogy pontosan hol dolgozzunk, és megvédi a munkaterület melletti részeket az esetleges sérülésektől.

Festésnél, csiszolásnál, oldószeres munkánál is érdemes maszkolószalagot használni. Bár a precíz munkánál sokszor feleslegesnek tűnik a környező területek kitakarása - hiszen úgyis lassan és pontosan dolgozunk -, az elkészült munkában ég és föld a különbség. A kezelt felület széle felé közeledve nem kell megállítanunk a korongot vagy az ecsetet. A szalag mentén lazán és precízen dolgozhatunk.

Miért válasszunk mindenképpen maszkolószalagot?

A POLIRTECH.HU-nál kapható profi maszkolószalagokat nehéz bármilyen más, otthoni megoldással helyettesíteni. Miért jobb egy minőségi maszkolószalag, mint a cellux, ragtapasz, csomagolópapír?

  • Nyom nélkül eltávolítható a felületről. A cellux egy hosszabb munkafolyamat után akár rá is éghet a felületre.
  • Nem marja meg a fényezést. Az olcsóbb maszkolószalagok pedig vagy nem tapadnak meg a felületenl vagy mint példáula a szigetelőszalag esetében a ragasztó reakcióba léphet a festékkel vagy a műanyaggal és a gumi tömítésekkel
  • Könnyen, ráncmentesen felvihető. A visszahajtott maszkolás alá bejuthat az oldószer, por, festék.
  • Víz- és oldószerálló, maximális védelmet nyújt mosásnál, tisztításnál, felületkezelésnél is.
  • Hőálló. Jó, ha a szalag nem ég meg, folyósodik el vagy hólyagosodik fel. Ha legalább 100 fokig ellent tud állni a hőnek.

Hogyan használjuk jól a maszkolószalagot?

A polírozás egyéb kellékeihez hasonlóan a maszkolószalagból is többféle létezik. A néhány milliméteres szélességűtől az egészen nagy felületet lefedő darabokig válogathatunk. A keskeny szalagokkal precízen dolgozhatunk például a kilincsek vagy a tanksapka közelében. A szélesebbekkel pedig az intenzív munkák során járunk jól.

A maszkolószalagokat nem csak önmagukban lehet alkalmazni. Nagyobb munkáknál akár a szélesebb takaróeszközök, fóliák, csomagolópapírok szélét is rögzíthetjük, ezáltal víz- és oldószerállóvá tehetjük a szalagok segítségével. Alkalmas arra is, hogy sablonokat, steniceleket rögzítsünk a felülethez, de akár a szalagokat önmagában használva, körbefújva, körbefestve is kreatív mintákat kaphatunk.

Csak az autóhoz?

A különleges ragasztóanyagoknak köszönhetően a masszkolószalagok többféle felületen is megtapadnak, így bármelyik szerszámkészlet hasznos kellékei.

Házi barkács helyett érdemes pár száz forintot szánni a profi megoldásra. Elő a kreativitással, éljen a maszkolószalag!

Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
További anyagok