6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Üdv a transzmitterek világában! Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelőt?

Az autókba rakható FM transzmitter egy kicsi, olcsó és hatékony eszköz, amit bárki megengedhet magának, ha azt szeretné, hogy okosabb legyen a rádió, a hifi a saját autójában. Mit tud ez a kis kütyü?

A transzmitter egy olyan elektronikus eszköz, vagyis kütyü, aminek a segítségével saját zenei állomást, rádiót telepíthetünk az autónkba. Bluetooth segítségével tud kommunikálni a telefonunkkal vagy tabletünkkel. Alapból egy FM transzmitter lehetővé teszi az autórádión való audio fájlok lejátszását a külső memóriáról. Tehát a transzmitter megkönnyíti az életünket, ráadásul csak néhány ezer forintba kerül, felokosítja az USB vagy SD kártyaolvasó nélküli autókat.

A transzmitter a szivargyújtóra csatlakoztatható. Az idősebb autókhoz igazán praktikusak, mert azokban is így elérhetőek lesznek kedvenc zenéink, és a zenehallgatás miatt nem kell ezekbe a kocsikba új autóhifit vásárolni.

A transzmitter tulajdonságai

A transzmitter segítségével egyszerűen és gyorsan le lehet játszani a saját zenéinket az autó rádióján keresztül, és ehhez nincs szükség különböző kábelekre sem, amit össze kellene dugni a telefonnal.

A bonyolultabb transzmitterek képesek telefonhívást is bonyolítani, ami azt jelenti, hogy nagyon jó hangminőségben tudunk vezetés közben telefonálni, mert jól hangosítja ki a hívást. Azaz a hívott fél is tisztán hall minket, és mi is őt. A transzmitterek leginkább abban lesznek segítségünkre, ha minket hívnak, mert vezetés közben csak egy gombot kell megnyomni, amivel fogadjuk a hívást, és ezt a transzmitteren kell megnyomni, nem a telefonon, tehát sokkal kisebb a balesetveszély vezetés közben, és nem kell bajlódni a fejhallgatóval sem.

A gyártók igyekeznek a lehető legfelhasználóbarátabbá tenni készülékeiket, hogy ne kelljen sokat bajlódni a gombokkal, egyszerűen lehessen frekvenciát kiválasztani, váltani, hívást bontani.

Zenehallgatás

Az egyik legnagyobb kérdés, hogy milyen minőségben hallgathatjuk kedvenc zenéinket. Gyakran előfordulhat, főleg az olcsóbb darabok esetén, hogy állandó sistergést hallhat az ember. Talán nem meglepő, de minél drágább egy transzmitter, annál jobb lesz a hangminőség is, de ne azért vegyünk transzmittert, mert szuper zenei élményre vágyunk az autóban.

Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy ha elérhető az autómárkánkhoz ajánlott transzmitter, akkor olyat válasszunk, hiszen ahhoz tervezték elsősorban, ezért azzal az autóval fog a legjobban működni.

Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
Eszközök
Szoftverek
További anyagok