27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Nyelvvizsgázz és vedd át a diplomádat

Már nem csupán érték és elvárás a tudás, például a nyelvek ismerete, támogatást is kaphatunk mindehhez. A nyelvtudás ma már a legtöbb munkánál alap követelmény, mégis sokan vannak, akik nem beszélnek idegen nyelvet megfelelően. Sőt, akadnak olyanok is, akik épp emiatt már a diplomájukat sem tudták átvenni.

Az elmúlt években már-már természetes, hogy egyetemre, főiskolára jelentkeznek a diákok az érettségit követően. A szakmák háttérbe szorultak, és egyre nő az értelmiségi fiatalok száma, különösen a nagyvárosokban. Van azonban egy tényező, mely gyakran megakadályozza a fiatalokat oklevelük átvételében, ez pedig a nyelvvizsga hiánya.

Minden felsőoktatási intézmény elvégzéséhez szükséges ugyanis minimum egy nyelvvizsga, melynek megszerzése sokaknak nehézséget okoz.

Legtöbben az érettségiig már akár 8-12 éve is tanulnak legalább egy idegen nyelvet, azonban különböző okokból sokan mégsem kezdik nyelvvizsgával az egyetemet. Bár a felvételinél is plusz pontot jelent a vizsga megléte, mégis jellemző, hogy az utolsó pillanatig, vagy akár még tovább húzzák a diákok annak letételét. Sokszor annak ellenére is így van ez, hogy tudják, nem fognak diplomát kapni az iskola elvégzését követően a megfelelő papírok hiányában.

Nekik nyújthat segítséget a diplomamentő program, mely támogatja a hiányzó nyelvvizsga megszerzését, ezáltal hozzájárulva az egyetemi vagy főiskolai záróvizsgát követően a diploma átvételéhez.

A programmal eddig már több ezer diák tett sikeres nyelvvizsgát. A program népszerűségének köszönhetően újabb körben van lehetőség a támogatás igénylésére, 2019. december 31-ig.

A támogatás mértéke nem kevés, fejenként akár 300.000 forint is lehet, mellyel a legtöbb nyelviskolában sikeresen tanulhatnak a diákok. Figyelni kell azonban a határidőkre, hiszen legkésőbb 2020. március végéig szükséges bemutatni a sikeres nyelvvizsgát igazoló papírt és a kézhez kapott diplomát.

Ingyenes tanfolyam, tankönyv, gyakorló anyagok, vagy akár próbavizsgák is igénybe vehetőek a DM program keretein belül.

Mivel a program kifejezetten a fiataloknak szól, és az ő munkaerőpiaci helyzetüket célzott támogatni, 35 évben határozzák meg a korhatárt.

Ha tehát még nem töltötted be ezt az életkort, azonban eddig még nem sikerült olyan nyelvvizsgát letenned, ami megfelelő a diplomád átvételéhez, ne habozz! Add be pályázatod év végéig, és tartsd végre kézben azt a papírt, amiért sok sok éven át megdolgoztál.

Van rendszer
Milyen rendszer?
Van rendszer
Milyen rendszer?
Van rendszer
Milyen rendszer?
Van rendszer
Milyen rendszer?
További anyagok