33 °C, Budapest
33 °C
Budapest
Holnap
26°
Holnapután
29°
Kedd
31°
2022.07.02. szombat, Ottó
filter.hu filter.hu

Miért ismerkedj meg gyorsan az inkubátorházakkal, ha kezdő vállalkozó vagy?

Az inkubátorházak fogalma még nem elég széles körben ismert, pedig egy olyan vállalkozástámogatási szolgáltatáscsomagot takar, ami akár katapultként lökhet fejlődési pályára egy kezdő vállalkozást.

Az induló vállalkozások sok nehézséggel küszködnek. Üzleti ötletük piaci indítása mellett sok olyan logisztikai, üzletszervezési feladatot és folyamatot is fel kell állítaniuk, ami sok költséggel jár. Ha ezt alkalmazottakkal próbálják megoldani, gyorsan olvadásnak indul a kezdőtőke, amit a piaci indulásra akartak fordítani. Vannak azonban olyan megoldások, amik pont ezen a problémán igyekeznek segíteni.

Mi is az inkubátorház?

Az inkubátorházak üzleti szolgáltató központok, amiket kifejezetten induló vállalkozások támogatására hoztak létre. Kulturált környezetben, egy irodaházon belül megadnak mindent egy kezdő cégnek, amire az induláshoz szüksége van. Az állam is felismerte az inkubátorházak potenciális üzleti katalizátor jellegét és a GINOP pályázatokon keresztül már 2016-ban és 2018-ban is többmilliárd forinttal támogatta az inkubációs hálózat felállását.

Milyen szolgáltatásokat nyújt az inkubátorház

Az egyik legfontosabb alapszolgáltatás egy inkubátorháznál az irodabérlés és telephely, vagy székhely szolgáltatás. Az In-management.hu kínálatában is megtalálható irodabérlések mellett fontos lehet a kezdő vállalkozás számára, hogy igény szerint tudjon tárgyalóhoz vagy konferenciateremhez jutni, amikor szüksége van rá. Az inkubátorházakban alkalmi irodabérlésre is szükség van, sőt, akár flexidesk jellegű munkaállomás bérlésére, ami a szabadúszó vállalkozóknak is nagy segítség. Ezt egészítik ki infokommunikációs és irodai szolgáltatások, amivel egy kezdő vállalkozás adminisztrációs jellegű feladatait maga el tudja végezni.

Az inkubátorházak azonban olyan üzletmenetet támogató szolgáltatásokat is nyújtanak, mint a könyvelés, adóbevallás, bérszámfejtés, illetve titkársági szolgáltatások, amivel az adminisztrációt egy helyen tudja szakemberek kezébe helyezni a vállalkozás anélkül, hogy minden funkció után külön szaladnia kellene.

Mindemellett azonban van egy sokkal fontosabb tulajdonsága az inkubátorházaknak, ami sehol máshol nem elérhető üzleti előnyt tud nyújtani egy kezdő vállalkozásnak, ez pedig a közösség. Az inkubátorházban olyan vállalkozások mellett léteznek a cégek, amik üzleti lehetőségeket és páratlan kapcsolati tőkét jelentenek. Ezek a kapcsolatok segíthetik a cégeket uniós és hazai vállalkozásfejlesztési lehetőségek megismerésében és kihasználásában akár egyénileg, akár közösen.

Rugalmasság

A szolgáltatások csomagban vagy egyenként is elérhetőek, az egyszerű munkaállomásbérléstől kezdve egy komplex kiszervezett üzletmenetig bármit igénybe tudnak venni a vállalkozások akkor és úgy, ahogy szükségük van rá, igen kedvező áron.

Mindent összevetve elmondható, hogy az inkubátorház olyan páratlan lehetőséget teremt a kezdő magányos vagy társas vállalkozások számára, ami sehol máshol nem elérhető, ezért érdemes tájékozódni a lehetőségekről és élni velük – a lehető leggyorsabban.