6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Milyen kiegészítő eszközöket használnak egy fogszabályozás kezelés során?

A legtöbben a kellemetlen kezelésekre és élményekre szeretünk előre felkészülni. Egy vizsga előtt például, mielőtt belépünk a terembe a tanárok színe elé, szeretjük megkérdezni azt, aki épp kijött, hogy odabent mire lehet számítani. Így van ez egy orvosi kezelés során is. Sokkal nyugodtabban vágunk neki bárminek, ha fel tudunk rá készülni lelkiekben. Ez természetesen egy fogorvosi látogatásnál sincs másképp.

Fogszabályozásra bizony néha szükség van!

A fogorvosnak már a gondolatától is végigfut az ember hátán a hideg. Valahogy soha, senkitől nem hallunk jót a fogorvosi élményekről, pedig mindeközben nincs is talán olyan, aki ne vágyna a hírességek tökéletes fogsorára. Ritka az olyan mosoly, fogazat, ami ne igényelne némi korrigálást az idő múlásával.

Megijedni azonban nem kell! A technológia fejlődésével bizony lassan mindenki búcsút inthet a fájdalmas és ijesztő fogorvosi, fogszabályozási kezeléseknek! Sőt, nem kell a fontos üzletembereknek, cégigazgatóknak sem megijedni! A tökéletes mosolyt el lehet úgy is érni, hogy magát az eszközt nem látja senki, csupán a páciens tudja, hogy ott van. A láthatatlan fogszabályozó használatával már senki sem fog az illúziónkban élő pattanásos tinédzserre hasonlítani.

Az eszközök által hozott változások

Összesen négy említésre méltó eszköz van, melyeket a fogszabályozással kapcsolatban mindenképpen meg kell említeni. Ezek az apró, ám hasznos eszközök sokban hozzájárulnak ahhoz, hogy a kezelés rövidebb időn belül érhesse el a kívánt eredményt.

1. Herbst zsanérok

Ez az az eszköz, amely a harapásbeli problémák felmerülése esetén segít. Maximum egy teljes évig kell viselni őket. Ezen zsanérok segítségével hozható előre az alsó fogsor a megfelelő harapási helyzetbe.

2. Mini implantátumok

Olyanok, mint a hangyák: aprók, de hatalmas erővel rendelkeznek. Olyankor hívják őket segítségül, amikor úgy szeretnék megmozgatni fogakat, hogy más fogelmozdulási mellékhatás nem történik. Ezek használatával ráadásul általában elkerülhető egy esetleges állcsont műtét is.

3. Mesterséges harapásemelés

Rögzített készülékek felhelyezésekor használják ezt a módszert többek között azért, hogy a fogak védelmet élvezhessenek.

4. Gumihúzások

Ezek segítenek beállítani a harapást. Olyan speciális gumik, melyek a két fogív érintkezését finomítják, az alsó és a felső fogsort kötik össze, és amiket a páciens helyez fel általában saját magának a rögzített fogszabályozó készülékére.

Ne felejtse el!

A fogszabályozás fontos, a fogorvosi kezelésnek ma már nem kell rémálomnak lennie. Modern körülmények között, a legújabb technikákkal, a lehető leggyorsabb idő alatt lehet akárkinek tökéletes mosolyt varázsolni! Ha pedig bármiféle kérdés merült volna fel Önben, vagy netán lefoglalná első konzultációs időpontját, ne habozzon írni a Csiki Fogszabályozás munkatársainak.

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok