28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
24°
Vasárnap
27°
2022.08.11. csütörtök, Zsuzsanna
filter.hu filter.hu

Könnyű álmok fészke: az ágymelegítő

Amikor hidegebbre fordul az időjárás, nincs is jobb, mint esténként befeküdni a jó meleg ágyba. Télen, amikor munkából átfagyva hazaér az ember, sok esetben az ágya sem nyújt menedéket. A hideg olyankor csontig hatol. A meleg ágy érzete és egy mély, pihentető alvás megfizethetetlen. Ennek a kellemes élménynek a megtapasztalásához csupán egy ágymelegítőre van szükség. A hidegebb évszakokban a meghűléses betegségek elkerülése érdekében is érdemes beszereznie egyet!

Mindamellett, hogy kellemes egy jó meleg ágyba bebújni, reumás panaszokra, ízületi fájdalmakra is megoldást nyújthat, továbbá csökkentheti a meghűlés és a nők esetében elterjedt felfázás kockázatát. Nem kell párjával sem civakodnia, már van lehetőség a BestMarktnál dupla ágymelegítő megvásárlására is, mely hőfokát akár külön-külön is lehet állítani. Csupán a lepedő alá kell elhelyezni az elektromos árammal működő készüléket, és élvezi az éjszakát.

Kényelmi funkciói

A hőmérséklet egy hőszabályozó segítségével egyszerűen beállítható, választhat 30-40 fok, 40-50 fok és 60 fok között. A legfelső szintet csupán akkor érdemes használni, ha azonnal szeretné, hogy felmelegedjen az ágy, az egész estés bekapcsoláshoz pedig az alacsonyabb hőfok ajánlott. Létezik úgynevezett okos takaró is, melyet otthonától távolról, interneten keresztül képes állítani. Mindemellett képes különböző testrészek külön melegítésére is. Lehetősége adódik az automatikus időzítő beállítására, így bármikor kikapcsolhat a melegítő, amikor úgy van beállítva.

Ár-érték arány

A kétszemélyes ágymelegítő személyenként állítható külön-külön, így nem kell a másikhoz alkalmazkodni. Árát tekintve sokkal jobban megéri a kétszemélyes verziót megvenni, mint két egyszemélyest, mivel sokkal kedvezőbb, és ugyanúgy egyesével is állítható.

A drágább árkategóriába tartozó készülékek rendelkeznek minden kényelmi funkcióval, így nem kell várni ahhoz, hogy hazaérjen és felmelegedjen az ágy, hanem a buszra felszállva már beüzemelheti a készüléket, mely mire hazaér, teljesen felmelegszik.

Karbantartás

Figyelembe kell venni azt, hogy a készülék elektromos árammal működik, így sosem szabad vízzel érintkeznie, tisztítás alkalmával pedig áramtalanítani kell. Mindemellett nem szabad összehajtva használni a lepedőt, mivel sérülhet a fűtőszál. Továbbá oda kell arra is figyelnie, hogy ki használja, mivel magas vérnyomással rendelkezők, cukorbetegek vagy bőr problémával küszködők nem alkalmazhatják. Kisgyermekeknek és mozgásban korlátozottaknak sem ajánlatos a használata.

Amennyiben többet szeretne megtudni az ágymelegítőkről és szeretné kiélvezni a hűvös telet meleg ágyában ücsörögve, keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol mindent megtudhat az ágymelegítők különböző fajtáiról.