31 °C, Budapest
31 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Szemmel látható biztonság

Ki ne szeretné teljes biztonságban érezni magát otthonában, ha esetlegesen egyedül él, sokszor marad magára a lakásban, vagy van, hogy idősebb gyermeke hosszabb ideig marad felügyelet nélkül otthon? Ki ne szeretne úgy elmenni nyaralni vagy hosszabb időre meglátogatni vidéken élő rokonait, hogy tudja, értékei biztonságban vannak? Ki ne szeretné egy üzletbe vagy ipari helyiségbe befektetett pénzét biztonságban tudni, és nyugodtan álomra hajtani a fejét abban a tudatban, hogy üzlete biztonságban van, és nincs kitéve a betörők fenyegetésének?

Sajnos napjaink elrettentő híráradatának hatására mindenki fejében megfordult már az a gondolat, hogy mi lesz, ha egyszer hozzá is betörnek, ha ismeretlenek megrongálják otthonát, ellopják értékeiket, kifosztják üzletét. Biztos vagyok benne, hogy te is szeretnél mindent megtenni annak érdekében, hogy biztonságban tudd szeretteidet, akikre pillanatnyilag nem tudsz személyesen vigyázni, és értékeidet, amiért keményen megdolgoztál.

Melyik számomra a legideálisabb kamera?

Nem mindegy, milyen helyiségben, milyen céllal szeretnél kamerát felszereltetni. Általában érdemes a kamerákat funkciójuk és alakjuk alapján vizsgálni. Léteznek infrás kamerák, melyeket filmekből ismerhetsz. Alakjukat tekintve általában egy csőre hasonlítanak, így csőkameráknak nevezzük. Kialakítása azért is érdekes, mert minden alkatrész egy egységben van összeszerelve, és a tartó része egyben van a kamera házzal.

Legnagyobb különlegességük, hogy éjszakai felvétel rögzítésére is képesek, akár 100 méteres távolságból is. Mivel fémből készült, így anyaga ellenálló, a környezeti viszontagságok nincsenek rá különösebb hatással. Jellemzően fix látótávolságú, azaz nem képes a mozgásra, előre meghatározott, hogy melyik szöget mennyire látja be az eszköz. Azonban léteznek vario fókuszos kamerák is, melyek zoom funkcióval is rendelkeznek. Így kézzel be lehet állítani a megfigyelési területet.

További lehetőségek

Másik típus a dome kamera, mely kupolaszerű alakjáról kapta a nevét. Mindamellett, hogy minden felületre felszerelhető, speciális formájának köszönhetően vandálbiztos, mivel masszív felépítése miatt nehéz megrongálni.

Amennyiben a betörők megtévesztése a cél, léteznek úgynevezett álkamerák egyaránt, melyek semmilyen elektronikával nem rendelkeznek, csupán meglétük zavarja meg a betolakodókat. Ezzel ellentétben, ha nem szeretnénk, hogy egyből feltűnjön a megfigyelés, alkalmazhatunk rejtett kamerákat is.

Szerezd be a kamerarendszered a netker8.hu-tól, hogy biztonságban hajthasd álomra a fejed!

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok