7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Mire jó az opál standard polikarbonát lemez?

A polikarbonát lemez általában azért kedvelt, mert jó fényáteresztő képessége van, viszont sokkal ütésállóbb és költséghatékonyabb, mint egy üveg vagy plexi felület. De mi a helyzet, ha a lemezünk nem átlátszó? Lássuk, mire használható az opál standard polikarbonát lemez.

Masszív és könnyen szerelhető

A polikarbonát lemezek legfontosabb ismertetőjegye a könnyű szerelhetőség. Az elemek lezárásához kész idomokat használhatunk, a lemezek pedig akár egy hatlapfejes, önfúrós csavarral is rögízhetőek. Nincs szükség nagy szaktudásra vagy hatalmas szerszámparkra ahhoz, hogy látványosat alkossunk.

Ha megfelelően gondoskodunk a páramentesítésről, és a víz elleni védekezésről, a polikarbonát lemezek kültéren is sokáig szépek maradnak. A Polikarbonátfutár.hu kínálatában kapható legtöbb lemezt UV-védelemmel is ellátták, a gyártó pedig 10 év garanciát vállal az időjárás okozta károsodásra, tehát a jégeső miatt sem kell aggódnunk.

Amikor jól jön, hogy a lap nem átlátszó

A polikarbonát lemezt általában a nagy átlátszósága miatt kedvelik. Beengedi a természetes fényt, így aztán ideális előtetőként, térelválasztóként, de nyárikonyhában, kerti épületekben, beállókban akár ablak helyett is. Az üregkamrák miatt a lemez sosem nyújt olyan kilátást, mint egy ablaküveg, de a segítségével nagy, világos felületek alakíthatók ki. De mi a helyzet, ha a lap nem áttetsző, hanem opálosan színezett?

Az opál standard polikarbonát lapok leginkább a tejüveghez hasonlítanak, sőt, ezek a lapok tulajdonképpen annak az alternatívái. Íme néhány terület, ahol az opálos lapok jó szolgálatot tesznek:

  • Zuhanykabin térelválasztójaként. A párásodásra ügyelni kell. Ha viszont jó párazáró szalagot és élvédő profilt választunk, sokáig élvezhetjük a diszkrét megoldást.
  • Térelválasztóként nappaliba, konyhába. A lapok ütésállók, így olyan térbe is nyugodtan tehetjük, ahol közlekedünk, és ezért esetleg neki is ütközünk néha a térelválasztónak. Nem mutat sokat, viszont még így is kellő mennyiségű fényt juttathatuk a szobába akkor is, ha a lemezel, tolóajtóval leválasztott helyiségnek nincs saját ablaka.
  • Irodai térelválasztóként. Leválaszthatunk vele telefonáló sarkot, munkaállomásokat vagy akár a teakonyhát is. Az opál standard lemez éppen annyira átlátszó, hogy ne alakuljanak ki sötét sarkok a térben, de az egyik oldalon a mozgás ne zavarja a másik oldalon dolgozókat.

Akár mobil rendszerekhez is

A polikarbonát lapok nagyon könnyűek. Mivel egyszerű őket szerelni, akár arra is alkalmasak, hogy ideiglenes vagy hordozható megoldásokat alakítsunk ki. Köszöntsük a tavaszt üvegházzal, amely nyárra átadja a helyét a veteményesnek! Készítsünk télikertet úgy, hogy márciusra visszakapjuk a teraszt is - a megoldásoknak csak a kreativitásunk szab határt.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok