7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Ezek a kiegészítő fűtőtestek segítenek, ha nincs elég meleg

A kiegészítő fűtőtestek használata bizonyos esetekben egyáltalán nem minősül pazarlásnak. Akár a szélsőséges időjárási viszonyok, akár az adott helyiségben uralkodó körülmények is indokolttá tehetik ennek a megoldásnak az alkalmazását, ha épp nincs eléggé meleg.

Persze joggal adódik a kérdés, hogy melyik helyiségben milyen jellegű fűtési módot célszerű alkalmazni kiegészítésként. Eltérő lehet például a garázsban, a fürdőszobában, valamint egy alapvetően hűvös szobában alkalmazandó metódus.

Rövid bejegyzésünkben tehát adott helyiségekre lebontva mutatjuk be a jól működő kiegészítő fűtőtesteket, ha éppen nincs elég meleg.

Mit érdemes alkalmazni a fürdőszobában?

A használat jellege miatt is megfigyelhető, hogy a fürdőszobában szeretjük azt, ha melegebb van. Az egyes kiegészítő megoldások kapcsán nagyon fontos a megfelelő érintésvédelem megléte, hogy az adott fűtőtest vízzel érintkezve ne jelentsen veszélyforrást.

Szerencsére többféle opció is a rendelkezésünkre áll, ha épp a fürdőbe szeretnénk plusz fűtést. Választhatjuk például azokat a rácsos melegítő eszközöket, amiket a köznyelvben csak törölközőszárítónak szokás hívni.

Szintén jó választást kínálnak a biztonságos infrapanelek a Webkazánnál, amelyek még extra helyigénnyel sem rendelkeznek. Ráadásul, mivel levegő helyett a testeket fűtik fel a működési elvük miatt, így még inkább képesek javítani a hőérzetet.

Ventilátoros gyorsfűtő készülékeket is sokan használnak, viszont a kevésbé biztonságos mivoltuk miatt ezt a fajta megoldást mindenképp érdemes előre átgondolni.

Hűvösebb szobákban milyen kiegészítő fűtést alkalmazzunk?

Az infrapanelek kitűnően tudnak működni az alapvetően hűvösebb szobákban is. Könnyű őket összeszerelni, ráadásul viszonylag kis helyen is elférnek.

Szobák kapcsán továbbá az elektromos konvektorok jöhetnek számításba. A helyiség elrendezéséhez, valamint a rendelkezésre álló szabad felületéhez igazítva tudunk elhelyezni álló vagy éppenséggel falra szerelhető változatot is.

Kiegészítő fűtési megoldások nyaralókban, kültéren vagy folyosókon

Folyosók esetében az elektromos fűtőszőnyeg kínál rendkívül praktikus megoldást. Ez az innovatív eszköz termosztát segítségével precízen szabályozható, miközben rövid működést követően is kellemes meleget képes biztosítani.

A fent említett megoldások mellett egyébként még a hősugárzókat érdemes feltétlenül kiemelni. Létezik belőlük infra, illetve halogén változat is. Az infra panelek működéséhez hasonlóan ezek a készülékek is a körülöttük lévő testeket fűtik fel a levegő helyett, ennek köszönhetően alkalmazhatók teraszon, erkélyen vagy egyéb kültéri helyeken.

Helyiségtől függetlenül tehát többféle megoldás közül választhatunk kiegészítő fűtés tekintetében, mostantól tehát nagyon egyszerűen gondoskodhatunk a kellemes melegről.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok