28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Tud annyit egy otthoni IPL gép, mint egy profi?

Aki tudja, milyen naponta borotválni, majd néhány órával később végigsimítani egy kaktuszszerű lábat, az értékeli igazán az ILP technológiát! A kozmetikai szalonokban minőségi szolgáltatást és a legújabb gépeket találjuk – ehhez mért áron. Kérdés, megéri-e otthon olcsóbban megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól.

Ha tízezreket áldoztunk már gyantázásra, hogy aztán egy héten belül megfigyelhessük a szőrszálak előtörését, vagy elegünk van a benőtt szőrszálak kibányászásából, akkor bizonyára – szó szerint – a saját bőrünkön érezzük, hogy valamin változtatni kell. Nekünk találták ki az IPL gépet (Intense Pulse Light – intenzív pulzáló fény)!

Lényege, hogy a speciális, erős fény 2-4 mm mélyen a bőrbe hatol és a szőrzet festékanyaga elnyeli azt. Miközben a fény hőenergiává alakul, ami roncsolja a szőrszálakat, érintetlenül hagyja a környező sejteket. A szőrszálak kihullanak, a kezelésen átesett szőrtüszők működése pedig gyakorlatilag megszűnik. Tökéletes szőrtelenítés!

Mi az előnye egy professzionális IPL kezelésnek?

  • A legújabb technológiát fogjuk a szépségszalonban találni – számos beállítási variációval, aminek segítségével pontosan a típusunkra lehet optimalizálni az eljárást.
  • Kiképzett, gyakorlott szakember fogja elvégezni a kezelést.
  • A testfelület legnagyobb része kezelhető az eljárással – ahogy például a férfiak szakálla is. Az otthoni készülékek nem eléggé biztonságosak ehhez.
  • Egy profi villanófényes kúra drágább, mint egy otthoni készülék ára. Hogy mennyivel, az attól függ, hol élünk, és mekkora területet kívánunk kezeltetni.

Mivel jár egy otthoni IPL gép?

  • Otthon csak egy egyszerűsített verziónk lehet, ami könnyen elfér a kezünkben. Olyan, amit bárki képes használni.
  • Vagy magunkat kezeljük, vagy segítséget kell kérnünk, ha olyan területet akarunk elérni, amit nem vagyunk képesek egyedül, például a hátunkat.
  • Mivel egy kisebb teljesítményű, otthoni gép jóval olcsóbb, könnyebben elérhető a legtöbb ember számára. Ráadásul jó befektetés a jövőre nézve.
  • Bár fantaszikus eredményt kapunk a klinikákon, a hónapokkal, vagy évekkel később felbukkanó szőrszálakat nem állítja meg. Egy otthoni gép mindig kéznél van, hogy eltüntethessük őket.

Különféle működések

A professzionális gépek nagy teljesítménye egyetlen menetben elpusztítja az aktívan növekvő szőrtüszők kulcsfontosságú területeit. Ez a károsodás megszakítja a szőrnövekedési ciklust és hosszan tartó sima bőrt eredményez. Nagyságrendileg 6-8 alkalom szükséges ahhoz, hogy a szőrszálak nagy részét kezelni lehessen az aktív növekedési szakaszban.

Az otthoni gépek jóval gyengébbek, ezért lassabban válik láthatóvá az eredményességük. Elsőre, a kezdeti szakaszban átmenetileg gyorsan eltávolíthatják a szőrszálakat. Ilyenkor azok ugyan kihullanak, de egy új növekedési ciklus kezdődhet néhány hét elteltével.

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok