6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Új iroda egyszerűen - átalakítással a változatosságért

A munkakörnyezetünk sokkal többet számít, mint elsőre gondolnánk. A kreativitásnak, a megújulásnak, de akár a napi unalmas rutinok elkerülésének is alapja a megfelelő környezet kialakítása. Érdemes tehát időnként megvizsgálni azt és, ha szükséges, változtatni.

Egy új iroda kialakítása épp úgy költséges mulatság lehet, mint a meglévő felújítása. Ennek ellenére mindenkinek szükséges időnként áldoznia a környezetre, legyen szó akár kisvállalatról vagy nagyobb cégekről. A vonzó munkatér kialakítása olyan beruházás, mely közvetetten térül meg, azonban feltétlenül érezhető az eredménye. A dolgozói morál, a motiváltság és a jókedv egyaránt növelhető egy kis csinosítgatással.

Ahhoz, hogy mindenki számára megfelelő irodát alakíthassunk ki (vagy alakíthassunk át), néhány szempontot figyelembe kell vennünk.

A legnagyobb segítségünkre ilyenkor a jól megszokott listák lehetnek. Első lépésként fontos összeírni, hogy az irodánk, vagy annak különféle helyiségei milyen célt szolgálnak pontosan. Több figyelmet érdemel ez, mint gondolnánk, éppen ezért a lehető legrészletesebben érdemes összeszedni a helyiség funkcióit és mindazt, amit az adott tértől elvárunk.

Legalább a három legfontosabb célt vagy funkciót szükséges ilyenkor számba venni, amit elvárunk a helyiségtől. Ennek a lépésnek nem titkolt célja, hogy pontosan lássuk azt, hogy a későbbiekben mit és hogyan érdemes kialakítani.

A tervezésnél elengedhetetlen lépés figyelembe venni a munkavállalók szükségleteit is. Azzal, hogy megkérdezzük őket az igényeikről nem csupán a valóban praktikus tér kialakításról gondoskodunk, hanem pozitív benyomást is keltünk munkatársainkban.

A dolgozói kérdőívekből legtöbb esetben kiderül, hogy szívesen dolgoznak színes, élettel teli környezetben. Az átalakításkor ezt feltétlen érdemes figyelembe venni, bármennyire is nehéznek tűnik. Ma már azonban jóval könnyebben változtathatunk bármin, ha ismerjük a piacon elérhető lehetőségeket.

Az átalakítás bármely pontján ugyanis könnyíteni tudjuk saját dolgunkat azzal, ha megfelelő anyagokkal dolgozunk vagy dolgoztatunk.

A megfelelő ragasztóanyag kiválasztása például jelentős bosszúságtól tud megkímélni bennünket, így érdemes a szerkezeti ragasztást megelőzően körültekintőnek lenni. A tökéletes illeszkedés olyan esztétikai kérdés, melyre igazán megéri áldozni, hiszen ezzel könnyen megkímélhetjük magunkat attól, hogy néhány hónap múlva ismét változtatnunk kelljen. Ráadásul nem csak minőségi és szép felület lesz a jutalmunk, jelentős időt is spórolunk, ha jól választjuk meg az alapanyagokat.

Az iroda színesítésénél is bevethetjük a ragasztást. Kevésbé elterjedt, azonban irodák számára annál inkább praktikus megoldást nyújthat, legyen szó akár a padlóról, akár a belső falak kialakításáról, mozgatásáról.

A helyiségek hangulatát így könnyedén megváltoztathatjuk néhány jól megválasztott szőnyeggel, PVC-vel vagy egyéb padló burkolattal, de már a belső falburkolásról is gondoskodhatunk átlátszó vagy kétoldali ragasztóanyag segítségével.

Átalakításkor szánjunk tehát kellő időt az átgondolásra, és kellő pénzt a minőségre. Így nem csak egyszerűen, hanem gyorsan és valóban esztétikusan tudjuk ki- és átalakítani irodánkat a munkavállalók nagy örömére.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok