5 °C, Budapest
5 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Könyvelési szolgáltatás kezdő vállalkozások részére

Kezdő vállalkozásoknak is nyújt adózási tanácsokat a PGM Expert Kft. Amennyiben hosszú távú, jól működő cég felépítése a cél, abban az esetben nem érdemes azzal indulni, hogy először egy ügyvédi irodát keres fel a vállalkozni kívánt személy.

Napjainkban is igen gyakori, hogy egy induló vállalkozás azon bukik meg, hogy nem volt tisztában már a kezdetektől sem az adminisztrációs, az adózási, a pénzügyi szabályokkal. Ha jól választ könyvelőt a vállalkozás, akkor ott az elején tisztázásra kerül minden, ami témába vágó lehet egy vállalkozás kapcsán: pénzügy, adózási szabályok, adminisztráció, stb.

Fontos a jó szakember már a kezdetektől is!

Jó szakemberrel konzultálni nem elegendő, ha már belevágtunk a cégalapításba. Ugyanis nem biztos, hogy tisztában van azzal az alapító, hogy milyen előnyei vagy hátrányai lehetnek például a kiválasztott adózási módnak. Ha rosszul választja meg a finanszírozási stratégiát már a kezdetektől, nagy valószínűséggel nem éri meg a cége már az első évet sem.

Mivel is állnak szemben a kezdő vállalkozók?

Engedélyeztetések, adózási formák kiválasztása, kötelezően fizetendő járulékok, adók, milyen gazdasági társaságban gondolkozzon, törzstőke mértéke. Használjon-e számlázó programot, esetleg elegendő-e a kézi tömbből a számlázás?, stb.

Van olyan személy, aki a sötétben tapogatózik a fentebb említett szavak hallatán. Természetesen az internet lehetőséget ad arra, hogy mindenki utánanézzen a bonyolult fogalmaknak, jogi szövegeknek, de még ezután is maradhatnak sötét foltok a tömény információáradat mellett.

Az igényes könyvelőiroda segítségére lehet a vállalkozás indításával kapcsolatos tanácstalanságának felszámolásában!

Kezdő cégek esetén, legyen szó adózási tanácstalanságról vagy a cégalapítással, működéssel kapcsolatos kérdésekről, egy jó könyvelőiroda mindig ott áll a háttérben, és egyfajta üzleti mentorként iránymutatást fog nyújtani hosszú távon.

Együtt kialakítanak egy jól működő forgatókönyvet, ami a cég alapítása előtt irányt mutat a leendő üzleti, pénzügyi stratégiák terén. Tehát alapítás előtt álló vállalkozások is igénybe vehetik a PGM Expert Kft. által nyújtott adózási tanácsadást, megkönnyítve ezzel a későbbi cégműködést.

Mi a PGM Expert stratégiája?

  • Segítenek megfelelő cégformát választani
  • Elmagyarázzák a vállalkozáshoz szükséges fogalmakat, szabályokat
  • Elmagyarázzák, hogyan kezelje a cége és a magán pénzügyeit
  • Segítenek az adminisztrációs rendszer kialakításában
  • Tisztázzák a foglalkoztatással kapcsolatos kérdéseket
  • Egy jól működő stratégiát alkotnak meg a tervezhető jövő érdekében
  • A siker érdekében időről időre konzultációt tartanak, reagálnak a felmerülő újabb helyzetekre
  • Könyvelik a céget, intézik az adózással kapcsolatos kérdéseket