8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

A terasz fűtése infrával - hatékony kültéri megoldás

Az elektromos fűtési rendszerek között az infravörös fűtéseket kiváló hatékonyságuk miatt egyre többen alkalmazzák. A kültéri fűtés esetében a legjelentősebb gondok a nyílt tér és az időjárási körülmények miatt szoktak felmerülni. A párás levegő jelenléte vagy az égből hulló csapadék sok elektromos eszköz működését befolyásolja, hiszen kárt tehetnek a készülékekben és balesetveszélyesnek is számítanak.

Infravörös kültéri fűtések használata

Az infravörös fűtési rendszerek alkalmazása egyaránt hasznos lehet a kül- és beltéri fűtés megteremtése érdekében. Az infravörös fűtés használata során a legnagyszerűbb tényező az, hogy nem a levegő kerül melegítésre az emberek körül, hanem a testünk. Az eszközök maximálisan víz- és páraszigeteltek, így tökéletesen alkalmazhatók kültéri helyek fűtésére.

Az infravörös technológiákat az általuk leadott hullámhosszok alapján célszerű csoportosítani.

A rövid hullámhosszú eszközökről

Rövid hullámhossz esetében izzók, hosszabb hullámhossz kibocsátása folyamán pedig szénszálas rúd fűtőelemek kerülnek felhasználásra. A rövid hullámhosszú infravörös fűtési eszközök előnye, hogy nagyon rövid idő alatt képesek meleget teremteni és a testbe akár 4-5 cm mélyen képesek behatolni. Ez azért is fontos tényező, mert a hő képes a vérkeringést fokozni és kiválóan segít az izmokat ellazítani, hogy valódi komfortérzetet teremtsen az emberek számára. Fontos azonban megjegyezni, hogy az ilyen készülékeket kellő távolságra kell elhelyezni az emberektől. Célszerű konzolra vagy falra felhelyezni a készüléket. Az Elektromoskonvektorok.hu infrapanel kínálatában minőségi eszközök várják a modern fűtés iránt érdeklődőket.

A hosszabb hullámhosszú eszközökről

A hosszabb hullámhosszú fűtési eszközök használatának is megvannak a maga előnyei. Elsődleges szempontnak számít ilyen téren az, hogy a hosszabb hullámhossz kíméletesebb az emberi test és szervezet számára, így egészségesebb alternatívát jelent. Kutatások alapján a hosszú hullámhossz kifejezetten egészséges a testre, ezáltal különböző terápiás jellegű módszerek alkalmazására is nagyszerű választás lehet. Segít a fizikai sérülések gyorsabb rehabilitációjában, és prevenciós jellege miatt gyorsabbá is teszi a regenerálódás folyamatát.

A hosszabb hullám hátránya a rövidhez képest az, hogy a testben nem képes olyan mélyre hatolni az általa leadott hő. Azonban az emberek közelében minden gond és veszély nélkül elhelyezhető, így a hatékonysága kifejezetten nagyszerűnek számít. A szabadonálló infrafűtők 360º-os sugárzásra is lehetőséget nyújtanak. Az eszközök teljesítménye szabályozható, és kifejezetten modern megoldást jelentenek a kültéri fűtéshez.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok