21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
17°
Péntek
17°
2023.10.03. kedd, Helga
filter.hu filter.hu

Megbolondító őszi színtrendek

Igen, igen lassan vége a nyárnak. De ahogy beköszönt az ősz, új színeket hoz magával mind a természetbe, mind a divat világába. Mivel fél lábbal az őszben járunk, már a tervezők figyelme is a következő szezonra összpontosul. Izgalmas időszak vár ránk, mert elérkeztek az ősz legmenőbb színei, amelyek segítségével Ön is színekbe borulhat, akár a természet.

Ha Ön is lelkesen követi a divatot, vagy csak szeret játszani a színekkel, akkor ez az összeállítás Önnek lett kitalálva.

Egy kis melegség

A barna és a bézs keverékéből megszületett az úgynevezett “mandarin sárga”, amely könnyed melegségével Önt is magával ragadhatja. Ha nem kedveli a feltűnő, egyenesen rikító árnyalatokat, akkor ez az Ön színe. Annyi már biztos, hogy az ősz egyik legmenőbb tónusa lesz.

De mit jelképez a szín valójában?

Pablo Picasso szavaival élve; “Vannak festők, akik a Napot sárga folttá alakítják. És vannak mások, akik Nappá alakítanak át egy sárga foltot.”

Ez egyértelműen a divattervezőkre is igaz, ugyanis ez a szín a napos oldalt jelképezheti, a vidámságot, optimizmust és az energiát.

A mélységek megtestesítője

A mély lila árnyalat menő lesz nadrágon, cipőn, de még kabáton is. E színtől már megszokhattuk, hogy hol van, és hol nem, mint a mesékben, ugyanis viszonylag gyakran eltűnik és megjelenik a divatban.

A lila színt gyakran a bölcsességgel, művészeti beállítottsággal hozzuk összefüggésbe. Optimális választás a mély hangulatokat kedvelőknek, de a nőiesség megtestesítője is. Van benne valami “nemesi”, van benne valami “királyi”.

Zöldellő hangulat

A zöld többféle árnyalata közül, most a fűre emlékeztető, élénkebb változat lesz az elterjedt. A szín hatalmas előnye, hogy bármilyen bőrtónuson jól mutat, így legyen kreolosabb vagy világos bőre, mindkét esetben kiváló választásnak bizonyul majd.

Ez a szín mindig is az egészséggel, a nyugalommal, a harmóniával volt összefüggésbe hozható. A szín nyugtató hatásának nem is lenne jobb bizonyítéka, minthogy a kórházak falait is sokszor zöldre festik. Élénkebb árnyalata pedig, a vidámság és a természetesség hírnöke.

Kutatásokkal bizonyított, hogy bizonyos színeknek lélektanilag jelentős hatásuk van, ezért számos lakberendezési szakértő is ez alapján dolgozik. Mi nők is mindig a hangulatunk szerint öltözünk. Most éppen milyen a hangulata?

Legyen szó halvány, mély vagy élénkebb árnyalatról, most ősszel bármelyik hangulattípust megtalálhatja a divat trendek top hármasában!

Ha szeretne még több öltözködési trendről értesülni, akkor a JOY trendi divat cikkei Önt is naprakészen informálják!

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok