30 °C, Budapest
30 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Szerda
17°
2022.08.14. , Marcell
filter.hu filter.hu

Egyre népszerűbb a barista szakma Magyarországon

Míg 5 évvel ezelőtt alig néhány helyen lehetett specialty kávét kapni a fővárosban, addigra ma már vidéken is egyre gyakrabban találkozhatunk a különleges kávékkal. A barista vagyis a kávékészítő szakma is egyre népszerűbb ezáltal, hiszen könnyű elhelyezkedést nyújt és igazán különleges foglalkozás.

Mivel telik egy barista napja?

Mint minden vendéglátásban dolgozóé, úgy a barista napja is jellemzően tempós, pörgős - mondta el nekünk a Barista Center. A vendégek udvarias kiszolgálásán felül a megrendeléseket gyorsan kell feldolgozni, a kávéitalokat precízen kell elkészíteni és végül a teljes italrendelést megfelelő hőfokon kell kínálni az egész asztaltársaságnak. A feladatok közé tartozhat a kávé mellé kínált harapnivalók felszolgálása és az eszközök, a pult tisztántartása is.

Kiből lehet barista?

A szakma sajátosságaiból adódóan annak ajánljuk, aki képes elmélyülni a teendőiben, bírja a vendéglátás ütemét és szeret emberek között dolgozni.

Egyébként nem szükséges hozzá betöltött életév vagy előzetes végzettség: aki szívesen dolgozna a kávéval, azt tárt kapukkal várja a barista tanfolyam jelentkezési felülete. Kedvtelésből, a kávé megismeréséhez az 1 napos hobby barista tanfolyam, míg karrierváltáshoz a 4 napos barista képzés ajánlott.

Miből áll a barista képzés?

A 4 napos képzés során a jelentkező megismerkedhet a kávéval mint növénnyel, a termőterületekkel, a szüretek idejével, a pörkölési technikákkal - komoly elméleti tudást ölel fel a tréning. Amikor pedig a gyakorlatra kerül a sor, akkor a kiscsoportos foglalkozáson mindenki saját gépen gyakorolva sajátíthatja el a kávékészítés precíz tudományát. A tejes italok, mint a capuccino készítése és a tejhabbal készített latte art minták rajzolása is a barista tanfolyam részét képezi. Végül a vendéglátós gyakorlatra, a rendelések kezelésére is kitér az oktató, aki minden esetben maga is gyakorlott, országos versenyeken részt vevő barista.

Hogyan válassz tanfolyamot?

A Barista Center tanácsa, hogy érdemes kiscsoportos, jól felszerelt oktatóteremmel rendelkező képzést választani, hogy ne a résztvevők közti várakozással teljen az értékes idő. Ők maguk épp ezért az egyik legmodernebb hazai eszközparkkal rendelkeznek, hogy a jelentkezők a legkorszerűbb berendezéseken tanulhassanak.

Naná!
Inkább nem
Naná!
Inkább nem
Naná!
Inkább nem
Naná!
Inkább nem
További anyagok