Mivel telik egy barista napja?
Mint minden vendéglátásban dolgozóé, úgy a barista napja is jellemzően tempós, pörgős - mondta el nekünk a Barista Center. A vendégek udvarias kiszolgálásán felül a megrendeléseket gyorsan kell feldolgozni, a kávéitalokat precízen kell elkészíteni és végül a teljes italrendelést megfelelő hőfokon kell kínálni az egész asztaltársaságnak. A feladatok közé tartozhat a kávé mellé kínált harapnivalók felszolgálása és az eszközök, a pult tisztántartása is.
Kiből lehet barista?
A szakma sajátosságaiból adódóan annak ajánljuk, aki képes elmélyülni a teendőiben, bírja a vendéglátás ütemét és szeret emberek között dolgozni.
Egyébként nem szükséges hozzá betöltött életév vagy előzetes végzettség: aki szívesen dolgozna a kávéval, azt tárt kapukkal várja a barista tanfolyam jelentkezési felülete. Kedvtelésből, a kávé megismeréséhez az 1 napos hobby barista tanfolyam, míg karrierváltáshoz a 4 napos barista képzés ajánlott.
Miből áll a barista képzés?
A 4 napos képzés során a jelentkező megismerkedhet a kávéval mint növénnyel, a termőterületekkel, a szüretek idejével, a pörkölési technikákkal - komoly elméleti tudást ölel fel a tréning. Amikor pedig a gyakorlatra kerül a sor, akkor a kiscsoportos foglalkozáson mindenki saját gépen gyakorolva sajátíthatja el a kávékészítés precíz tudományát. A tejes italok, mint a capuccino készítése és a tejhabbal készített latte art minták rajzolása is a barista tanfolyam részét képezi. Végül a vendéglátós gyakorlatra, a rendelések kezelésére is kitér az oktató, aki minden esetben maga is gyakorlott, országos versenyeken részt vevő barista.
Hogyan válassz tanfolyamot?
A Barista Center tanácsa, hogy érdemes kiscsoportos, jól felszerelt oktatóteremmel rendelkező képzést választani, hogy ne a résztvevők közti várakozással teljen az értékes idő. Ők maguk épp ezért az egyik legmodernebb hazai eszközparkkal rendelkeznek, hogy a jelentkezők a legkorszerűbb berendezéseken tanulhassanak.