13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Így tehetünk szert saját weboldalra

Egy saját weboldal megléte manapság majdhogynem kötelező minden egyes vállalkozás számára. Egész egyszerűen nehéz elképzelni azt az iparágat vagy vásárlói kört, ahol az online jelenlét ne jelentene plusz lehetőséget a potenciális ügyfelek elérése kapcsán.

Ráadásul az önálló honlap ma már nemcsak a nagyobb cégek privilégiuma. Sokkal alacsonyabb a belépési küszöb, és szinte bárki képes akár saját magának is létrehozni egy jól működő és érdeklődőket vonzó weblapot.

Rövid bejegyzésünkben pontosan azt fogjuk megvilágítani, hogy ez mennyire egyszerűen kivitelezhető. Nézzük tehát meg, hogy milyen lépések megtételével tehetünk szert saját weboldalra.

Domain és tárhely

Ahhoz, hogy a technikai feltételek adottak legyenek, domain nevet és tárhelyet kell vásárolnunk. Mik is ezek, és miért van rájuk szükség?

A domain egész pontosan azt a nevet jelöli, amit a keresőbe írva az érdeklődők rá tudnak találni a weblapunkra. A kiválasztása során figyeljünk arra, hogy könnyen megjegyezhető legyen, illetve illeszkedjen a profilunkhoz!

A tárhely pedig abban lesz a segítségünkre, hogy a honlapon megjeleníteni kívánt szövegeknek, képeknek és videóknak tároló kapacitást biztosítson. A megfelelő méretű tárhely választása előtt érdemes jól átgondolni, hogy a későbbiekben mennyi tartalmat akarunk majd kitenni az oldalra. Egyébként módosításra lesz lehetőségünk, ha úgy látjuk szükségesnek.

Telepítés, illetve szerkesztés

Amennyiben megvan a domain és a tárhely, akkor következhet a weboldal megépítése. Egyéni döntés kérdése, hogy ezt a feladatot cégen belül oldjuk meg, vagy külsős kivitelezőre bízzuk inkább.

A mai modern megoldásoknak hála, nem feltétlenül szükséges programozói ismeret ahhoz, hogy létrehozzunk egy stabilan működő honlapot. Hogyha nincsenek még weblapszerkesztői ismereteink, akkor néhány hét tanulással szert tudunk tenni rájuk.

Amennyiben úgy döntünk, hogy külsős kivitelezőt keresünk a honlap létrehozására, akkor előzetesen győződjünk meg a partner hozzáértéséről! A határidők pontos betartása érdekében pedig mindenképp írjunk szerződést, amelyben rögzítsük a szükséges feltételeket!

A saját weboldal nem kell, hogy drága legyen

Gyakori tévhit, hogy a weboldal készítés drága dolog. Pedig ha csak nincs szükségünk egy roppant összetett, számos automata funkciót és megírt programot magába foglaló honlapra, akkor nem kell érte mélyen a zsebünkbe nyúlni.

Kérjünk be ajánlatot több helyről is, hogy meg tudjunk győződni a valóban reális árakról! Kérjünk részletes árajánlatot és szakmai véleményt arról, hogy miért az adott megoldást javasolják a számunkra!

Még olcsóbb lesz a saját weboldal akkor, ha házon belül kerül ki a megvalósító. Ebben az esetben csak a ráfordított munkaórákkal kell számolni költségként.

Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
További anyagok