28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Nyerj időt reggelente: rendszerezd gardróbod az igényeid szerint

Azt mondják, a nőknek két nagy problémájuk van: nincs mit felvegyenek és ezt a semmit nem tudják hol tárolni. A tárolás során azonban akár egész pici helyekből is kihozhatjuk a maximumot, ha tudjuk, mire érdemes odafigyelni.

A ruhatár megfelelő rendszerezése sokak számára kihívás. Sok jó tanács található az interneten, melyeket, amennyiben mind meg szeretnénk fogadni, könnyen elveszünk köztük. Van azonban néhány olyan tipp, amik valóban hasznosak és megkönnyítik az életünket az által, hogy egy szépen rendszerezett gardróbból öltözködhetünk reggelente, mellyel rengeteg időt spórolunk. Lássuk, mik a legfontosabb szabályok!

1. A megfelelő sorrend, avagy előbb a szekrény vagy előbb a ruhák?

Legtöbbünk számára adott egy ruhásszekrény, melynek az adottságaiból szükséges a legtöbbet kihozni. A szekrényben meghatározott számú akasztónk és polcunk van, így ezekhez szükséges illeszteni a ruháink tárolását. Amennyiben azonban te vagy olyan szerencsés helyzetben, hogy a meglévő ruhatáradhoz választhatsz szekrényt, akkor se ess túlzásba annak méretét tekintve!

Mielőtt gardróbszekrényt vásárolsz, válogasd át a ruháidat, és az így kapott csökkentett mennyiség alapján válaszd ki a számodra szükséges méretet. Fontos azonban, hogy mindig nagyobbat válassz, mint amire elsőre azt gondolnád, hogy elegendő lehet, hiszen a ruháidat csak időnként szanálod, ellenben rendszeresen kerülnek be újabb darabok.

Válassz moduláris szekrényt, melyet később akár még tovább bővíthetsz, valamint maximalizáld a rendelkezésre álló teret sarokszekrénnyel is.
https://favi.hu/termekek/kategoria/gardrobszekrenyek

2. Hajtogass gyűrődésmentesen

Ha kellően nagy gardróbbal rendelkezel, akkor jut elég hely a ruháidnak, melyek az által, hogy kényelmesen elférnek egymás mellett kevésbé gyűrődnek. Ha tudod, az igazán gyűrődésre hajlamos darabokat tárold vállfán, vagy vesd be a mostanában oly’ nagy népszerűségnek örvendő konmari módszert. Ez utóbbi titka abban rejlik, hogy a ruhákat összehajtogatva bár, de nem egymáson tároljuk, így a súly nem képez felesleges gyűrődést a ruhákon. Ehhez az ideális megoldás a fiókos szekrény.

Ha a fiókos megoldás helyett inkább a klasszikus módon tárolnád ruháidat, érdemes tolóajtós szekrényt választanod. Ez a típus a legkisebb helyiségekben is könnyen nyitható, ráadásul annak sem áll fenn a veszélye, hogy nem a bedobált ruháknak köszönhetően esetleg nem tudod majd becsukni a szekrényajtót.

3. Évszaknak megfelelő rendszerezés

Ha teheted, a szekrényedben mindig csak az aktuális szezonnak megfelelő ruhákat tárold szem előtt. Az éppen nem hordott ruhadarabokat helyezd el a szekrény hátuljában, felső vagy alsó polcain, vagy akár költöztesd is ki őket onnan. A szezonon kívüli ruhákat tárold vákuum zacskóban, így sokkal kisebb helyet foglalnak. Az így kapott zsákokat aztán vidd le a pincébe vagy használd erre a célra az ágyneműtartót.

4. A kedvenc darabjaid

A kedvenc ruhadarabokat igyekezz szemmagasságban tárolni, így mindig könnyedén megtalálod amit keresel. Ne feledd, ezek azok a ruhadarabok, amik megmentenek egy rohanós reggelen és csökkentik a “nincs egy rongyom, amit felvehetnék” érzést.

5. Változatosan

Ugyanennyire fontos azonban az is, hogy a ruháidat megfelelően váltogasd. Ezt úgy tudod a legkönnyebben megvalósítani, ha a frissen mosott ruhákat mindig a kupac aljára helyezed, így ha kényelemből a legfelső darab után nyúlnál, akkor is változatos lesz az öltözködésed. Ráadásul, így sokkal hosszabb élettartamúak lesznek ruháid, hiszen nem minden nap ugyanazokat viseled majd.

6. Színre szín

Sokan szeretik, ha a szekrényükben színek szerint sorakoznak a ruhák. Amennyiben te is közéjük tartozol, érdemes a funkció után színek szerint is rendezned ruhatárad darabjait, így biztosan megtalálod a reggeli rohanásban azt a bizonyos piros felsőt.

Színek esetében fontos szót ejteni arról is, hogy érdemes lehet megismerni, milyen szín típusba tartozol, és annak megfelelően megválasztani ruháidat. Ha emellett arra is odafigyelsz, hogy testalkatodnak megfelelő ruhákkal töltsd meg a szekrényed, minden nap biztos lehetsz a stílusos megjelenésben, melyet a megfelelő gardrób rendszerezés csak tovább segít majd.

Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
További anyagok