5 °C, Budapest
5 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Gerinctorna – több mint gondolnád!

Úgy hiszed, ez a mozgásforma unalmas, poros, és csak gerincferdülés enyhítésére való? Akkor a cikk neked szól! Megmutatjuk, miért van rá szükséged egészséged megőrzéséhez – edzettségtől függetlenül!

Manapság egymást érik az újabb és újabb irányzatok az egyéni edzések és a csoportos órák terén egyaránt, ezért hajlamosak vagyunk háttérbe szorítani a klasszikusokat. Pedig például a gerinctorna is folyamatosan fejlődik, 2019-ben jogosan követel helyet magának a legjobbak között. Az egyre hatékonyabb, minden porcikát átmozgató gyakorlatok sorára ma nagyobb szükségünk van, mint valaha – mozgásszegény életmódunk, ülve végzett munkánk hatalmas károkat okozhat egészségünkben. Éppen ezért, a helyes tartást visszaállító, a csigolyasor rugalmasságát elősegítő gerinctorna irodai dolgozóknak különösen ajánlott.

Tartást ad, formál és erősít

A speciális gyakorlatok célja, hogy felülírják a rossz, rögzült szokásokat, megdolgoztassák az ellustult, alig használt gerinc menti izmokat nyaktól egészen az ágyékig, illetve, hogy enyhítsék vagy meg is szüntessék a már kialakult derékfájdalmat.

Tartásod nemcsak szebbé, hanem könnyedebbé, egészségesebbé is válik, ha rendszeresen teszel törzsizomzatod, a hát- és hasizmaid erősítéséért és nyújtásáért. Pár hét után búcsút mondhatsz a beállt, kemény, sajgó tagoknak – a gerinctorna igazi rehabilitáció egy hosszú, számítógép előtt vagy asztalnál ülve töltött munkanap után. Javul erőnléted, egyensúlyérzéked, és a mélyhasizmok edzése miatt többek között a hasad is laposabb lesz, mint valaha!

Mindenkinek, mindenkor

A gerinctorna nem időstorna – meg fogsz lepődni, hogy nagymamák és nagypapák helyett mindenféle korosztállyal találkozol majd a teremben. Egy megfelelően képzett és tapasztalt oktató képes bármilyen erőnlét, edzettség, életkor esetén izgalmas, komoly kihívást jelentő, a jó kondíció megszerzéséhez hozzájáruló programot összerakni, ami úgy megmozgat, mint bármelyik aerobik.

Próbáld ki ezt az edzésformát, iktasd be heti beosztásodba, és ne hagyj ki egy alkalmat se – gerinced, közérzeted, egészséged mind meg fogja hálálni! Ne felejtsd el azonban, hogy a siker kulcsa a rendszeresség. Ha szeretnél évek, évtizedek múlva is fájdalom nélkül élni, szabadon mozogni, akkor hosszú távra tervezz. Szerencsére a gerinctorna cseppet sem unalmas, és ha egyszer megtapasztalod pozitív hatásait, onnantól te is egyre szívesebben viszed magaddal reggelente az edzőcuccodat.

Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok