6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

A paplan töltőanyagok fajtái

Az alvás során számos dolog nagy jelentőséggel bír: ilyen például a tökéletes matrac, az ideális párna, vagy a megfelelő minőségű, anyagú és töltetű paplan is.

Ha próbáltuk már, tudjuk, mennyit nyújt egy prémium paplan

A háborítatlan, tökéletes, mély alvás életünk egyik lételeme: ilyenkor pihenjük ki a nap fáradalmait, és innen merítünk erőt a következő nap kihívásaihoz. Nagyon fontos tehát, hogy minden szempontból ideális kiegészítőket válasszunk hozzá, hogy minél kevesebb tényező zavarhassa meg pihenésünket.

A megfelelő ágyon, a személyre szabott, kényelmes matracon és párnán túl fontos az is, hogy paplanunk milyen töltőanyaggal rendelkezik. Attól függően, hogy nyári vagy téli takarót szeretnénk, más és más töltet az ideális. Az sem mindegy azonban, hogy milyen a hőháztartásunk, fázósak vagyunk-e, esetleg könnyen kimelegszünk, vagy hogy fennállnak-e különböző allergiák. A paplan töltőanyagának kiválasztása mindezen tényezők függvényében történjen.

Az ideális nyári paplanok

A nyár eljöttével nem csak ruháinkat, de paplanunkat is könnyű takaróra cseréljük. A nyári paplanok hőmérséklet-kiegyenlítő tulajdonsággal bírnak, így nem izzadunk meg alatta a legnagyobb hőségben sem. Optimális választás lehet a pehelypaplan, a tollpaplan, vagy a műszálas paplan is.

Az ideális téli paplanok

Általánosságban elmondható, hogy télen a 20 fokos szobahőmérséklet a megfelelő alváshoz. A téli, meleg takarók ezt a hőmérsékletet optimálisan kiegyenlítik. A pehely-, toll- és a műszál paplan mellett a gyapjútakaró is jó választás lehet.

Mindenkinek más

Egyéni igények

Minden ember más és más, így különböző igények merülnek fel a paplanok kiválasztásánál. Míg a fázósabbaknak fontos szempont, hogy nyáron is vékony, de megfelelő szélességű és hosszúságú takarót tudjanak használni, addig azok az emberek, akik valamivel könnyebben megizzadnak, jobban teszik, ha természetes anyagú töltetet választanak, mint például a liba tollpehely vagy a gyapjú. A liba tollpehely az egyik legjobb minőségű paplan töltőanyag, mely világszerte nagy népszerűségnek örvend. Remekül szellőzik, a pihe nem csomósodik össze benne, rugalmassága miatt pedig könnyedén felveszi a test formáját, így rendkívül kényelmes. Használata minden évszakban ideális.