9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Ajtószigetelés a barátságos otthonért

Ha a lakásunk nyílászáróin nincs szigetelés, akkor az csökkenti az otthon melegét, mely a hideg hónapokban igen kellemetlen tud lenni. Szerencsére mi magunk is tudunk tenni a cúg ellen, nem szükséges szakemberre várni.

Az ajtó szigetelése csak akkor jut eszünkbe, ha lakásunkban a hideg beköszöntével nem olyan kellemes az idő, vagy egyenesen huzatot érzünk. Pedig a gumitömítés nem csak a hideg ellen, de a zajvédelem szempontjából és az utcai por beszivárgása ellen is hasznos. Nem is gondoljuk, hogy mennyire sokat számít az ajtószigetelő használata.

Ajtószigeteléssel az energiamegtakarításért

Ha nincs a bejárati ajtón vagy az ablakokon szigetelés, akkor az őszi-téli időszakban a hideg levegő beszivárog a lakásba, illetve a lakásból megszökik a fűtőtestek által sugárzott meleg. Mindez energiatakarékosság szempontból nem előnyös és még a közérzetünkön is ront. Arról nem is beszélve, hogy egészségünk is veszélyben van, mert ezáltal könnyebben megfázunk.

Praktikus ajtószigetelés titka

Az ajtószigetelést akár saját magunk is el tudjuk végezni. Többféle vastagságú és szélességű gumitömítés közül ki tudjuk választani, amelyik a mi ajtónkra tökéletesen illeszkedik, így védve az otthonunkat a huzat ellen. Az öntapadó hátrésznek köszönhetően pillanatok alatt a helyére varázsolhatjuk, a kivitelezés így gyorsan megvan, nem kell fúrnunk-faragnunk miatta. Bár a gumitömítések igen hosszú életűek, ha elhasználódnak, csak egyszerűen lehúzzuk az ajtóról és újat ragasztunk a helyébe.

Azon kívül, hogy a tömítés mellett a szél nem tud bejönni lakásunkban, ez a szigetelés képes megbírkózni minden időjárási körülménnyel, az extrém hőmérséklettel is. Ha helyesen és a megfelelő méretű ajtótömítést választjuk és ajtósöprűt is felteszünk, akkor energiaszámlánkon is faraghatunk, akár 20%-al. Nem beszélve a zaj és por kint tartásáról, és a belső tér könnyű tisztán tartásáról, melyek szintén igen lényegesek napi szinten.

Ne fagyoskodjuk, ne várjunk szakemberre, illetve ne fizessünk a szükségesnél többet az energiáért - hiszen van más választásunk. Akár saját kezűleg, egyszerűen is megoldhatjuk a problémát, maximálisan kiélvezve az otthonunkat télen-nyáron.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok