7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Mi is az a hővisszanyerős szellőztető?

A különféle fűtési megoldások neuralgikus pontja a hőveszteség. Elvégre nincs is annál bosszantóbb, mint amikor a gyakorlatilag pénzért vásárolt meleg levegővel az utcát fűtjük, mert bizony időnként azért szellőztetni is kell.

Pontosan ezért jelent rendkívül értékes és hasznos eszközt minden olyan megoldás, aminek az alkalmazásával némileg lehetőség van az ilyesfajta energiaveszteség csökkentésére vagy minimalizálásra. Ennek pedig nemcsak a hóvégi fűtésszámla, hanem hosszabb távon bizony a környezetünk megóvása miatt is komolyabb jelentősége van.

Rövid bejegyzésünkben tehát azt fogjuk megmutatni, hogy egész pontosan mi is az a hővisszanyerős szellőztető, és milyen elven működik.

Mi is az a hővisszanyerős szellőztető?

A hővisszanyerős szellőztető egy olyan szellőztetési rendszer, amely, habár az elhasznált levegőt frissre cseréli, ettől függetlenül hatékonyan dolgozik, és minimalizálja a hő- és páraveszteséget is.

Ha konyhanyelven szeretnénk megfogalmazni, a berendezés alkalmazásával akkor sem emelkednek drasztikusan a hűtési vagy a fűtési költségek, hogyha rendszeresen szellőztetünk a lakásban.

Igazság szerint még alacsonyabb díjakkal is tudunk kalkulálni a szellőztető gazdaságos működése által. Ugyanis a rendszer a párát és a hőt egyaránt kinyeri a már elhasznált levegőből, és ezt szép fokozatosan vissza is juttatja az épületbe, méghozzá pormentes és szűrt levegővel együtt.

Rendkívül költséghatékony megoldás

A hővisszanyerő szellőztető berendezés egyik legnagyobb előnye a sokrétű hasznosulás, elvégre egyik hasznos funkciójaként megszünteti a helyiségben felgyülemlett, már elhasznált levegőt.

Mindemellett a normál szellőztető berendezések pazarló megoldásaihoz képest a meleg levegővel is takarékosabban bánik, és nem az utcára juttatja. Pont, hogy visszafordítja és a ház falain belül tartja inkább azt.

Ez pedig így meglehetősen energiatakarékos megoldás, aminek az eredménye a sokkal kedvezőbb közüzemi számla lesz a hónap végén.

Abszolút megéri váltani

Kár lenne tagadni, hogy a szellőztetés innovatív útja a hővisszanyerő szellőztető rendszerben rejlik. Az alkalmazásával ugyanis értékes energiát és pénzt tudunk megspórolni.

Kitűnően alkalmazható akár újépítésű ingatlanok kivitelezésénél, vagy tetszés szerint egy már elkészült épület felújítása kapcsán is.

Hosszabb távon pedig csakis az előnyeit fogjuk tapasztalni. Elvégre úgy tudjuk rendszeresen megoldani a szellőztetést és a helyiségben lévő friss levegő áramlását, hogy közben nem okozunk pazarlást sem a felmelegített levegővel.

Hogy a cikk elolvasása után kedvet kaptunk a hővisszanyerő szellőztető kipróbálásához, akkor érdemes felkeresni a Szellőző shop munkatársait, akik kérdés vagy kérés esetén szívesen állnak rendelkezésünkre.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok