20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Mesefigurás karórák gyerekeknek

Vannak már egészen kicsi gyerekek, akik imádnak karórát viselni. Valószínűleg a szüleiktől látják és hallják ezt, vagy sokat beszélnek a pontos időről, esetleg arról, hogy késésben vannak.

Szóval, ha már a gyerekeink szeretnének órát hordani, akkor amint elég nagyok hozzá, vegyünk nekik „rendes” órát. Azaz, ami tényleg működik, mutatja a számokat és gyakorolhatják vele azt, hogy mikor mennyi az idő, egyszóval megtanulják, hogyan működik az óra, azaz az idő múlása.

Milyen legyen a gyerek órája?

Olyan, ami a korosztályuknak megfelelő, amihez tudnak kötődni. Ezek pedig leginkább a mesefigurás karórák. A gyerekórának a számlapja és a gumiszíja is általában mintás a minél színesebb, annál jobb elv alapján, ami lássuk be jól működik.

Az összes ismert mesehőssel, szuperhőssel készülnek már karórák. Minyonos óra, pókemberes óra, Amerika kapitányos óra és persze Jégvarázs. Ruhán, hátizsákon, sapkán, cipőn és órán - mindenen ott vannak.

Letisztultabb vonalvezetés

Azok a szülők, akik még vagy már nem élnek a szuperhősös-hercegnős univerzumban, ők is tudnak a cuki, kedves és letisztultabb gyerekórát vásárolni.

Például Miki egereset fekete-fehérben, amit akár még anya vagy apa is felvenne szíve szerint, és könnyen lehet, hogy ha épp nincs a gyereken, akkor a szülő viseli.

Emellett vannak az egyszerűbb, mintás karórák is, amelyek lehet, hogy színesek, de nem feltétlenül brandingelt mesefigurás darabok. Általában a gyártók még a kék-rózsaszín színtengely mentén definiálják a fiús és lányos gyerekórákat, de azért találhatunk már uniszex gyerekkarórákat is.

Meddig hordják a gyerekek az órát?

Ne legyenek illúzióink! Lehet, hogy a gyerek hetekig vagy hónapokig könyörög a kiszemelt mesefigurás óráért, majd miután megkapja, egy hétig le sem veszi magáról. Abban alszik, fürdik, sportol... aztán egyszercsak azt látjuk, hogy nem veszi fel, sőt, elrakta.

Ekkor gyanakodhatunk rá, hogy lehet, hogy már mindenkinek pont ilyen van az osztályban, vagy valami új figurásat kell beszereznünk, mert az adott mesehős kiment a divatból. Bármi is legyen a háttérben, igyekezzünk okos kérdésekkel utána járni, hogy mi lehet az oka, hogy új órát szeretne. És, ha megengedhetjük magunknak, vegyünk neki másikat, hátha ezzel sokkal többet segítünk a kis lelkén, mint elsőre gondolnánk!