7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Komplex alvásdiagnosztikai és terápiás ambulancia

Napjainkban emberek millióit érintő probléma az alvászavar. Stresszes, rohanó világunkban, a túlfeszített, feborult munkaidő, az extrém munkaterhelés, a késői étkezések mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy sokan nem tudnak megfelelő ideig aludni.

Hazánk sajnos az alvászavarral kapcsolatos felmérésekben nem túl előkelő helyet foglal el, ugyanis nemzetközi viszonylatban a magyarok rendkívül rossz alvóknak számítanak. Sajnos sem az alvás mennyisége, sem pedig a minősége nem kielégítő és gyakran azt sem ismerjük fel, hogy ha nyugtalan álmaink mögött valamilyen alvászavar vagy alvásbetegség húzódik.

Egy kis statisztika

Egy átfogó hazai kutatás kimutatta, hogy a válaszadók 70%-a ritkán vagy egyáltalán nem érzi úgy, hogy eleget aludt, csak 28%-a ébred gyakran kipihenten és csupán 2%-a vallotta azt, hogy minden reggel kipihenten ébred és elegendő ideig alszik.

CMC Déli Klinika

Az alvási zavarokkal küzdő, álmatlanságban szenvedő páciensek számára átfogó megoldást nyújtanak a CMC Déli Klinika szakemberei, mind az alvási problémák teljes körű, személyre szabott kivizsgálásában, mind pedig a komplex kezelésében. A komplex terápia része lehet a gyógyszeres, a légsínterápiás, a fül-orr-gégészeti, sebészeti kezelés mellett a fény, zene, vagy a pszichoterápia illetve egyéb természetes gyógymódokon alapuló kezelés is.

Az alvásdiagnosztikai és terápiás ambulancián bármilyen alvászavar, alvásbetegség, álmatlanság esetén állnak rendelkezésére. Ehhez nem kell mást tennie, mint bejelentkezni – akár online is – a megfelelő terület specialistájához.

Alvás alatti légzészavarok

Az alvás alatti légzészavarok hatására emelkedik a magas vérnyomás, a stroke és az infarktus kockázata, a betegség rontja a cukor-anyagcserét, de okozhat depressziós tüneteket, memória és koncentrációs zavarokat is. Így ha nappali álmosságot, éjjelente hangos horkolást tapasztal, vagy napközben váratlanul többször elalszik ülő helyzetben, kérje a CMC Déli Klinika szakembereinek a segítségét .

Álmatlanság

Erre a problémára az álmatlanság, alvási problémák szakambulanciája nyújt megoldást. Hetek óta tartó álmatlanság esetén, vagy ha az álmatlanság hetente több mint 4 éjszaka jelentkezik, amennyiben az elalváshoz szükséges idő több mint 30 perc, ha éjszakánként 3 alkalomnál többször ébred, vagy ha mindezek kihatnak szellemi és fizikai teljesítőképességére a nap folyamán.

Alvászavar szűrővizsgálat

A szűrővizsgálatok elvégzése több esetben is indokolt lehet. 40 év felettiek részére, amennyiben horkolnak, alvás alatti légzészavarral és magas vérnyomással küzdenek, vagy légzéskimaradás, túlsúly, elhízás vagy már kialakult szív- és érrendszeri probléma vagy cukorbetegség esetén. Emellett pedig a klinika olyan gépjárművezetők jelentkezését is várja szűrővizsgálatra, akiknél fennáll az alvás alatti légzészavar lehetősége, ugyanis a jogosítvány kiadásához és megújításához ez szükséges.

A légzészavarok időben történő felismerése és a megfelelő kezelés beállítása esetén az betegségből eredő egészségügyi és baleseti kockázatokat normalizálni lehet, a páciens kezelés mellett gépjárművet vezethet.