26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Mi alapján válasszunk karikagyűrűt?

A karikagyűrű rendkívül fontos egy pár életében, ezért igen nagy körültekintéssel kell azt kiválasztani. Hiszen életünk végéig viselni fogjuk, éppen ezért fontos, kényelmes legyen, nem beszélve arról, hogy kinézetre, stílusilag is a magunkénak érezzük.

Bemutatunk néhány szempontot, ami alapján érdemes átgondolni a karikagyűrű kiválasztását.

Az aktuális trendek és színek

Az éppen aktuális trendek mindig nagyban befolyásolják a karikagyűrűk kiválasztását, hiszen attól függ a kínálat, hogy éppen mi a divat. Pont emiatt már az elején el kell döntenünk, hogy mennyire áll közel a szívünkhöz az éppen uralkodó trend. Ha igen, akkor bátran vágjunk bele a keresésbe, mert biztosan meg fogjuk találni a tökéletes gyűrűpárt.

Amennyiben inkább egyedi gyűrű tervezésén törjük a fejünket, akkor lehetőleg minél előbb fel kell keresni az ékszerészt, mert ez a folyamat általában jóval több időt vesz igénybe, mint a hagyományos gyűrűk esetében az igazítás, esetleges vésés.

Színek tekintetében idén kifejezetten laza a trend, mivel válogathatunk sárga, fehér és vörös aranyból, sőt ezeket igény esetén kombinálhatjuk is. Ha mindez nem lenne elég, akkor azt is el kell dönteni, hogy stílusilag mi az, ami megdobogtatja a szívünket. Ilyen lehet a vésett, mattított, gravírozott gyűrű, de a geometrikus alakzatok sem maradhatnak ki a felsorolásból.

A szín kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy mi illik a külsőnkhöz és a személyiségünkhöz, de az is fontos szempont lehet, hogy milyen ékszereket viselünk általában a hétköznapokon. Érdemes olyan színt választani, ami a többi ékszerrel harmonizál. Persze ez ma már nem kötelező érvényű, de azt megéri, hogy átgondoljuk.

Szélesség és kövek

A gyűrű mérete nagyban függ attól, hogy milyen szélességű darabot választunk, vagy éppen mekkora áll jól. Hosszú, vékony ujjakra választhatunk vastagabb darabokat is, de a rövidebb, húsosabb ujjakra inkább a vékony karika illik, mert optikailag nyújtja azokat. Természetesen itt is az egyéni ízlés dominál, de nagyon fontos, hogy ne legyen túlságosan vékony, mert az könnyen törik, deformálódik. A gyűrű profilja sem mindegy, hiszen lehet domború, vagy egyenes, de kívül akár geometrikus alakzatú is.

A drágakövek választása mindig egyéni dolog. Míg a nők többsége szereti, ha van benne egy drágakő, addig a férfiak jelentős része a szolidabb, dísztelen darabokat kedvelik. Épp a különbségek miatt nem kötelező, hogy a gyűrűk tökéletesen egyformák legyenek, elegendő, ha csak főbb vonalakban hasonlítanak. Hölgyek esetében azt is szem előtt kell tartani, hogy ha az eljegyzési gyűrűvel együtt kívánják hordani, akkor a két gyűrű lehetőleg harmonizáljon egymással.

Ha a fentieket szem előtt tartjuk és megfogadjuk, akkor nem lesz olyan nehéz kiválasztani a tökéletes karikagyűrűt, ami mindkét fél örömére fog szolgálni.

Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
További anyagok