23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
29°
Kedd
31°
2022.07.02. szombat, Ottó
filter.hu filter.hu

Elkészült a Magyar Blockchain Térkép

A Blockchain Magyarország Egyesület elkészítette hazánk blokklánc térképét, amelynek célja, hogy bemutassa kik is azok a szereplők, akik ezen a tématerületen tevékenykednek.

Sok minden változik, sok mindenre érdemes odafigyelni ... de ha csak a dobogósokra jutna idő és figyelem, a blockchain (magyarosabban: blokklánc) mindenképpen a top három között szerepelne.

A Blockchain Magyarország Egyesület jóvoltából megszületett az első hazai blokklánc térkép, aminek segítségével (az alábbi képre kattintva) áttekinthetjük, kik foglalkoznak itthon már ma ezzel a forradalmi technológiával.

Mi az ami pár éven belül mindent megváltoztat majd?

A Wikipédia szerint a Blockchain / Blokklánc nem más, mint: "...egy elosztott adatbázis, amely egy folyamatosan növekvő, adatblokkokból álló lista nyilvántartását végzi, a hamisítást és módosítást kizáró módon." 

Lehet, hogy ettől még az átlagos hírfogyasztó érdeklődése nem indul be őrületes szinten? Nos, a Wikipédia tovább megy, hozzátéve, hogy "A blokklánc az elosztott főkönyvi technológia egyik implementációja. Ez az innováció számos információtechnológiai újítást hozott, és a jövőben sok új felhasználási területe lehet."

Még mindig nem túl izgi? :)

Nézzünk akkor egy független szakértőt, aki szerint viszont "...a blokklánc feltalálása olyan fontosságú, mint az írás felfedezése." Mészáros Péter magyarázata ide kattintva érhető el

Mivel a szakértő szerint a cikkbe ágyazott video révén még a papucsállatkák is megértik, miért olyan nagy jelentőségű ez a technológia, etől többet valószívűleg mi sem tudunk tenni az ügy érdekében :)

Illetve még egyet azért mégis :) - alább olyan hírek linkjei találhatók, amelyek alaposan körbejárják ezt a témát!
Ígéretes/Vegyünk
Lufi/Ne vegyünk
Ígéretes/Vegyünk
Lufi/Ne vegyünk
Ígéretes/Vegyünk
Lufi/Ne vegyünk
Ígéretes/Vegyünk
Lufi/Ne vegyünk
További anyagok