6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

7 dolog, amit a második gyereknél valószínűleg megteszel

Már kétgyerekes anya vagy? Akkor van sok jó és talán némi rossz tapasztalatod is. Bizonyára megfogadtad annak idején, hogy a második gyereknél nem követed el ugyanazokat a hibákat, mint elsőre. Sokan hittük, hogy másodjára már mindent tökéletesen tudunk majd csinálni. Lássuk, mi lett ebből az elképzelésből. Hibák, amiket már nem az elsőszülöttnél, hanem a másodiknál rontunk el.

1. Kevered a nevüket

Ha láttál ilyet játszótéren, esetleg a saját szüleid estek ebbe a hibába, akkor bizonyára elborzadtál. Aztán mindenki rájön, hogy ez sajnos a legjobb családokban is előforduló.

2. Gondosan összekészített csomag a sétáláshoz már a múlté

Amikor kimozdulsz az első gyerekkel, akkor csinos kis pakkal teszed azt. Benne van a törlőkendő, pelenka, bébiétel, három adagnyi váltás ruha és sok egyéb más. Persze a legnagyobb részét ezeknek nem is használod. Két gyereknél meg már annak örülsz, hogy el tudok indulni.

3. A kosz normális

Első gyereket abban a magabiztos tudatban nevelünk, hogy a tisztaság és a rend alap, főleg ha baba van a háznál. Aztán többen lesznek a kicsik és egy idő után rögzül benned, hogy a morzsás szőnyeg és a szétdobált játékok a világ legtermészetesebb dolgai.

4. Nem idegesít, amikor idegenek megérintik őket

Anyukák jelentős részének felfele tendál a vérnyomása, amikor az első idegen kéz elindul a baba fele. Hiszen ki tudja milyen baktériumok kerülnek így a kicsire és különben is mit képzel magáról?! Második gyereknél alábbhagy a lendület. A barátkozni kívánó néni pedig a megváltás lesz, hiszen lefoglalja a nagyot, amíg a kicsit beleimádkozod a babakocsiba.

5. Elveszted a türelmedet

Egygyerekesként könnyen lehet, hogy Te vagy a nyugalom szobra és borzadva nézed a játszótéren azokat az anyukákat, akik rákiabálnak a gyerekeikre. Aztán Nálatok is megérkezik a második kis ördögfióka és eljön a nap, hogy a Te türelmed is elfogy.

6. Kézfertőtlenítő

Mindig és mindenhol ott van, hiszen ki tudja hol leselkednek a baktériumok, hogy orvul megtámadják az ártatlan kisgyermek védtelen immunrendszerét. Aztán az évek múlásával elfelejtődik. Egyrészt rájössz, hogy felesleges. Meg több gyerek  mellett az sem tudod majd, hogy hol áll a fejed. Nemhogy még erre is gondolj!

7. Egyes dolgokból kettőt veszel

Minden lehetséges szakirodalom és kicsit is komolyan vehető gyermek pszichológus állítja, hogy meg kell tanítani a testvéreket osztozkodni. De Te mégis inkább megveszed kétszer ugyanazt a játékot, nehogy megint veszekedés legyen a vége.

Elmondhatjuk, hogy a kétgyerekes anyának lenni nem könnyű, de azért alapvetően nagy boldogság az újabb gyerek.

Forrás: momjunction.com

További érdekes cikkeket találsz lentebb, a "Gyereknevelés..." témánkban:
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
További anyagok