9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Kiürítették az egyetemi könyvtárat, mert a világ legbüdösebb gyümölcsének a szaga gázszivárgás gyanúját keltette

Délkelet-Ázsia egyes részein betiltották ezt a gyümölcsöt

Ausztráliában egy egyetemi könyvtár diákjai kénytelenek voltak az épületet kiüríteni, mert egy gázhoz hasonló, tartósan jelenlévő szag gázszivárgás veszélyét keltette.

De hamar kiderült, hogy a sajátos illatot valójában egy gyümölcs okozta.

A durian egy olyan trópusi gyümölcs, amelynek szennyvízre emlékeztető bűze van, és ezzel kiérdemelte a „világ legbüdösebb gyümölcsének” rangját. Illata annyira átható, hogy Délkelet-Ázsia számos részén kitiltották a tömegközlekedésből és a szállodákból. Vannak azonban, akik csemegének tartják.

Az ausztráliai Canberra Egyetem könyvtárába azonban kihívták a katasztrófavédelmet, hogy megvizsgálják a gyanús gázszivárgást.

Egy óra múlva megtalálták a bűz forrását, egy darabka durian gyümölcsöt, amely egy szemetes kukában maradt.

Nyitva vagyunk!” ez volt olvasható a könyvtár Facebook-bejegyzésében, amely közzétette a bűnös gyümölcs képét. „Az épületben terjengő gázszerű szag teljesen biztonságos, valaki egy durian gyümölcsöt dobott az egyik szemetes kukába!”

A posztot több mint 160-an osztották meg és 350 kommentet kapott, amelyben az emberek elmondták az egymásnak ellentmondó véleményüket a gyümölcsről.

- Az íze mennyei, az illata pokoli. Szingapúrban „Duriánt enni tilos” tábla van a vonatokon” – írta valaki, míg valaki más csak ennyit írt: „Szeretem a duriant! ”

Közzétevő: Canberra Egyetem könyvtára

A könyvtár később feltöltött egy piros körben áthúzott durian képet, jelezve, hogy a gyümölcs betiltása folyamatban van.

Forrás: Independent

Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
Itthon
Külföldön
További anyagok