29 °C, Budapest
29 °C
Budapest
Holnap
26°
Holnapután
29°
Kedd
31°
2022.07.02. szombat, Ottó
filter.hu filter.hu

Így néz ki a diákmunka-vállalás idén nyáron

2019 nyarán is diákok tömegei néznek állás után: az Atlasz Iskolaszövetkezet segítségével összegyűjtöttük, hogy mégis milyen elvárásokkal érdemes belefogni a diákmunka-keresésbe. A mostani fiatalok számára már elég szürreális lenne körbejárni a városban lévő diákszövetkezeteket és papíros szerződéseket kötni, majd napokig-hetekig várakozni a telefonhívásra.

Diákmunka ügyintézés? Csak a mobil kell!

Az Atlasz Iskolaszövetkezet az igényre reagálva tavaly elsőként vezette be a papírmentes, mobilos hitelesítő applikációval történő szerződéskötést. Ezzel párhuzamosan a bemutatkozó beszélgetésekhez is elérhető lett a videóchat, így akár teljesen online is elvégezhető az iskolaszövetkezeti beiratkozás és a diákmunkára történő jelentkezés. Automatikusan generált, letölthető önéletrajzzal, online, akár mobilról is vezethető jelenléti ívvel könnyítik meg a diákok dolgát a továbbiakban is.

Atlasz Iskolaszövetkezet

Az egész jelentkezés, leszerződés 1-2 munkanap alatt megoldható, így a munkát adó cégtől függően 1-2 héten belül már munkába is lehet állni. Érdemes mihamarabb elintézni a regisztrációt, hogy utána már csak a konkrét diákmunkára történő online jelentkezés legyen hátra.

Gyűlik a pénz és a szakmai tapasztalat

2019-ben a jellemző diákórabér bruttó 1000 forinttól indul - tudtuk meg az Atlasz Iskolaszövetkezettől. Tapasztalatot, szaktudást, nyelvismeretet igénylő pozícióknál magasabb órabérek, az informatikai pozícióknál pedig kiemelkedő, 3000 Ft feletti órabérek is megtalálhatóak.

Egy 16-18 éves fiatal még ritkán tudja, hogy melyik munkatípus lesz számára a legmegfelelőbb: diákmunkásként viszont lehetőség nyílik feltérképezni a különböző szakmákat! Az irodai pozícióktól kezdve a fesztiválos rendezvényépítő munkákig bezárólag mindenféle diákmunka elérhető idén nyáron is, így a nyári bulik is kimaxolhatóak és szakmai, gyakornoki tapasztalat is szerezhető.

diákmunka

Több, mint munka

Az Atlasz Iskolaszövetkezet alapításakor a négy fiatal tulajdonos hamar megegyezett abban, hogy többet szeretnének nyújtani, mint egy átlagos diákszövetkezet, ezért kialakítottak egy kedvezményprogramot is az Atlaszos diákoknak. Autósiskolai és nyelvtanfolyamok, reptéri tranfszer és konditermi bérlet egyaránt elérhetőek és természetesen segítenek a kikapcsolódásban is: kedvezményes áron elérhető szabadulószobával, trambulinparkkal, társasozással, hamburgerezéssel.

Ha idén szeretnél belekezdeni a diákmunkába, akkor az Atlasz Iskolaszövetkezet tanácsa, hogy nyiss egy saját névre szóló bankszámlát és vedd elő az okostelefonod: minden másban már lesz segítséged!