6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Trükkök és tippek kezünk ápolására

Érdemes kellő figyelmet szentelni kezünk ápolására, ugyanis kézfejünk bőre nagyon sokat elárul a korunkról. Arcbőrünk ápolása mellett gondoskodjunk megfelelően kezünkről is, hogy sokáig megőrizze fiatalságát. Ha megfogadja az alábbi tanácsokat, nagyon sokat tud tenni kezei szépségéért.

Le a foltokkal!

Erős napsugárzás következtében kézfejünkön barna foltok jelenhetnek meg, ez ugyanis rendkívül érzékeny bőrfelület. Éppen ezért ajánlott a napvédő krémet kézfejünkre is alkalmazni, így meggátolhatjuk ezeket a foltokat, esetleges elszíneződéseket.

Legalább 30, de akár magasabb faktorszámú krémet használjunk bátran, naponta többször is, ezáltal védve a kezeinket. A kézápolás tehát nyáron is erősen javasolt.

Védekezzünk a ráncok ellen

Nem csak nappal, hanem éjszaka is érdemes ápolni kezeinket. Ekkor főként a kollagén termelését segítő krémeket ajánlott használni, ezáltal tudjuk tompítani az esetleges ráncokat. Remek választás lehet a Helia-D kínálatából a Helia-D Age Control Plus Anti-Aging kézkrém, amely urea és argánolaj tartalmával fiatalítja is kézfeje bőrét. Alkalmazása minden bőrtípusra, elsősorban 35 év felettiek részére javasolt.

Körömápolás

Kézfejünk szépségéhez és ápolt kinézetéhez nagyban hozzájárul a megfelelő és rendszeres törődés. Legalább hetente egy alkalommal érdemes langyos vízben történő áztatást követően a kellően felpuhított körömágybőrt eltávolítani.

Citromos frissítés

A körömlakk gyakori használata sárgára színezheti körmeinket, ami öregíti kézfejünket. Ezen könnyen lehet segíteni, és nem kell hozzá más, csak egy citrom. Dörzsöljük át vele körmeinket, majd egy alapos polírozást követően máris fiatalosabb hatást kelt a kézfejünk.

Ápolt körmök

Gyakori probléma a nőknél a körmök töredezése, repedezése. Ezt több tényező is előidézheti, úgymint étkezési szokások, vízzel és különféle szerekkel történő fokozott érintkezés, valamint a genetika is nagyban hozzájárul. Vitaminokkal sokat tehetünk azért, hogy ezt elkerüljük. A gyógynövény tartalmú Helia-D Szépségvitamin szedésével haja és bőre mellett körmei is egészségesek lehetnek.

Manikűr

Az ápolt kéz és köröm mindig fiatalos és üde megjelenést biztosít. Készítsen egy szép, elegáns, vagy akár egy feltűnőbb, csillogó manikűrt. Amikor azonban a festés már elkezd kopni, inkább mossa le és készítsen egy újabbat, hogy keze továbbra is ápolt hatást kelthessen.

A fenti tippek alkalmazása mellett a helia-d.hu kínálatában többféle krém is megtalálható kezünk ápolására, amelyre nagy szükség van, hiszen ez a testrészünk az, amelyik a legnagyobb igénybevételnek van kitéve, legtöbbet érintkezik vízzel, így könnyen kiszárad, berepedezik. De meghálálja a megfelelő törődést.

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok