34 °C, Budapest
34 °C
Budapest
Holnap
31°
Holnapután
33°
Csütörtök
33°
2022.07.04. hétfõ, Ulrik
filter.hu filter.hu

Komplex bőrtáplálás

Bőrünk ápolása összetett folyamat, nem elég a megfelelő krémekkel csak kívülről kezelni, hanem belülről is gondoskodni kell róla. Ajánlott tehát mindkét módon kezelni bőrünket, a különféle hatóanyagok szépen kiegészítik egymást, biztosan meghálálja majd a törődést.

Belső ápolás

Különösen télen, de a hűvösebb évszakokban is igényli bőrünk az odafigyelést. Vitamin raktáraink kiürülnek, ez okozhat bőr- és egészségügyi problémákat. Ilyen például az erősen száraz bőr, de előfordulhat gyulladás is a felületen. Érdemes a megfelelő vitaminokkal megtámogatni szervezetünket, hogy elkerüljük ezeket.

Bőrünk számára a legértékesebb vitaminok az A-, C- és E-vitamin. Ezek mind erős antioxidánsok, a leghatásosabbak bőrtáplálás terén. Stimulálják ugyanis a sejtek megújulását, védelmet nyújtanak a szabadgyökök képződésével szemben, meggátolhatják a gyulladásokat.

A-vitamin

Zsírban oldódó vitamin, így szervezetünk képes elraktározni belőle. Immunerősítő hatása közismert, de felelős még szemünk és bőrünk egészségi állapotáért is. Segítséget nyújt a gyulladásokkal, baktériumokkal szembeni harcban, valamint segít az aknés problémákon is.

Lehet növényi és állati eredetű. Előbbi esetén testünk karotinoidokból (pl. béta-karotin) állítja elő a vitamint. A béta-karotin erősíti a szemet, az immunrendszert, és rendkívül jó hatással van bőrünk szépségére. Fogyasszunk sok sárgarépát és tököt, illetve állati eredetű formájában halat, májat, tojást, tejet, vajat, és töltsük fel szervezetünket A-vitaminnal.

C-vitamin

Vízben oldódik, így állandó utánpótlást igényel. Szintén fontos antioxidáns, főként a kollagén újraképződésben van hangsúlyos szerepe. A kollagén határozza meg bőrünk tartását, enélkül sajnos ernyedtté válik, az esetleges felületi sérülések is lassabban gyógyulnak. A rozaceás bőr csodaszerének is tekintik a C-vitamint. C-vitamin forrás a citrusfélék, savanyú káposzta, valamint goji-bogyó.

E-vitamin

Szintén zsírban oldódik, számos pozitívuma ismert: jól hidratál, méregtelenít, vérbőség fokozó, védi bőrünket a káros UV sugaraktól. Jó hatással van az ideg- és keringési rendszerünkre, hajunk állapotára, gyorsítja a sebek gyógyulását. Hozzájuthatunk olajokból, olajos magvak vagy édesburgonya fogyasztásával.

A vitaminok mellett persze az egészséges táplálkozás is hozzájárul bőrünk szépségéhez, így fogyasszunk minél több gyümölcsöt és zöldséget!

Külső ápolás

Különféle tiszta hatóanyagokkal, antioxidánsokkal rásegíthetünk a bőrápolásra. Tedd próbára a magában vagy krémbe cseppentett formában is használható Kleanthous Firming szérumot. Ez egy peptides antioxidáns készítmény B- és E-vitaminokkal, elasztinnal. Kifejezetten ajánlott érzékeny bőrre, rozaceás panaszokra! Fantasztikusan hidratálja a száraz bőrt, és látványosan csökkenti az öregedés jeleit, gyulladáscsökkentő .

Tegyél bőröd szépségért, amely meghálálja a külső és belső ápolást!

Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
Test, lélek
Smink, haj, köröm
További anyagok