8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Anyánk legjobb mondásai

A https://goodnewsnetwork.org/ megkérte az olvasókat, küldjék el a mamájuktól hallott legjobb mondásokat. Az eredmények minden várakozásukat felülmúlták. Kíváncsiak vagyunk, Ti is olyan fergetegesnek, jópofán furának találjátok-e ezeket, mint mi!

1. Egyszer beszélgettem a mamámmal, és azt mondtam: ettől még nem kell leejteni a gatyát. Nem ismerte ezt a fordulatot, és tetszett neki, de aztán amikor ő is használni akarta, nem emlékezett pontosan, és úgy fejezte ki magát, hogy „emiatt még nem kell kapkodni az alsóneműd után” – mesélte Karen, akinek annyira megtetszett a mamája variációja, hogy maga is inkább azt használja.

2. Ha valami veszélyeset műveltünk, magasról ugrottunk le, akkor a mamám azt mondta: „Unod, hogy élsz?” – írta Ellen.

3. „Innen melyik tettes szökött meg?” – Li-Anne mamája mindig ezt kérdezte, ha valami eltört, eltűnt, vagy elromlott a házban.

4. „A Colosseumban érzed magad? Csukd be az ajtót!” – szólt rá Pierinára a mamája.

5. „Lányok, én fázom. Tessék fölvenni a pulóvert!” – szokta mondani Noreen mamája.

6. Ugyancsak Li-Anne emlékezett erre: „Elfáradtam, feküdj már le.” Ha-ha! Ezt bármelyik kisbaba mamája mondhatná.

7. Amikor Trisha mamáját nagyon fölbosszantották a gyerekei, és látni se akarta őket, akkor azt mondta: „Inkább az autópályán játszanátok ugróiskolát!”

8. „Tehetetlen vagy reménytelen vagy?” – kérdezte Sandit a mamája. A kis Sandi komolyan eltűnődött ezen, de bármelyiket választotta, a mamája csak nevetett.

9. Tracy gyakran hallotta otthon, hogy „Szedjétek le az asztalt! Ezért lettek gyerekeink, hogy ne nekünk kelljen leszedni az asztalt.”

10. Anna a legszívesebben azt hallgatta, amikor a mamája a saját maga által kitalált „buli-buli-tánci-tánci-t” mondogatta.

11. Valahányszor Amy-t nyomasztotta a sok tennivaló, a mamája mindig azt mondta neki: „Tudod, hogy kell megenni egy elefántot? Falatonként.”

12. Amy arra is emlékszik kislány korából, hogy amikor indult az iskolába, azt hallotta: „Ne felejtsd itthon a jó magaviseletet!”

13. Michele sokszor összeveszett a bátyjával, és kiabáltak a mamájuknak, hogy jöjjön oda és tegyen igazságot, akkor a mamájuk azt kiabálta vissza, hogy „A bútorokat ne vérezzétek össze!” (Így a gyerekek megtanulták, hogy a nézeteltérésekkel saját maguk birkózzanak meg.)

14. Amikor Mary és a testvérei mindenfélét összehordtak, úgy meséltek, a mamájuk csak annyit felelt: „És aztán elrepült egy másik tehén.”

15. Ha Marcia mamájának elege van valamiből, vagy nagyon fáradt, akkor mindig azt mondja: „Nem tudok máshová tovább menni!” Marcia azon vette észre magát, hogy néha neki is kicsúszik ez a száján.

16. Karen a szüleivel vasárnaponként általában John Wayne westernfilmet nézett. Egy alkalommal a mamája hirtelen azt mondta: „Olyan jól néz ki. Biztos élt még, amikor ezt a filmet csinálta.”

17. Maria ezt küldte: „Fel vagyok készülve arra, hogy te csak úgy ötletszerűen belevágsz valamibe.”

18. Maddy mamája így figyelmeztette a lányát: „Mire megérted, én már nem leszek, és akkor ki fog ünnepelni érte?”

19. Sue mamája sokszor mondta, hogy „Az ízlésem pezsgő, de a zsebem csak sör.”

20. Amikor Francesca kisbabája 2 hónapos volt, a mamája megkérdezte tőle, hogy van. Azt felelte: jól, csak fáradt – mire a mamája: „És most mindig fáradt is leszel!”

21. Janelle mamája gyakran panaszkodott így, az anyaság jó összefoglalását adva: „Egy anya öt gyereknek tudja gondját viselni, ők meg nem képesek egyetlen mamáról gondoskodni…”

Forrás: goodnewsnetwork.org

További humoros cikkek lentebb!
Ez fáj
Nevessünk
Ez fáj
Nevessünk
Ez fáj
Nevessünk
Ez fáj
Nevessünk
További anyagok