11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
18°
Szombat
18°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Az orosz kémnek tartott fehér delfin felhozta az óceánba ejtett telefont

Egy orosz gyártmányú hámot viselő fehér delfin (beluga) felkeltette a világ figyelmét. A cetfélékhez tartozó állatot lefilmezték, amint udvariasan visszaadja egy nő telefonját, amit az óceánba ejtett, belopódzva ezzel az emberek szívébe.

A belugát a norvég halászok vették észre először április végén. A tengerészek már gyanúsnak találták a delfin eredetét, azt látva, hogy milyen barátságos az emberekkel. Azt is felfedezték, hogy egy GoPro kamera hevedert viselt, melynek címkéjére ez volt nyomtatva angolul: "Equipment St. Petersburg" (szentpétervári felszerelés).

Mivel a tengeri emlősök kiképzése gyakori volt a Szovjetunióban, a norvég helyi lakosok és a hírcsatornák azzal gyanúsítottak a belugát, hogy szökött orosz kém.

A Guardian című angol lap szerint az orosz illetékesek visszautasították a vádakat, és kijelentették, hogy már nem folynak ilyen jellegű állatkiképzési programok.

Ennek ellenére a delfin titokzatos háttere és barátságos viselkedése helyi hírességgé tette.

Ina Mansika és barátai más helyi lakosokhoz hasonlóan kihajóztak Hammersmith város északi kikötőjébe, hogy megpillanthassák a barátságos belugát. Ahogy észrevette a delfint a vízben, a nő elfelejtette, hogy telefonját biztonságosan rögzítse a kabátja zsebében, és az az óceán vizébe esett.

Mansika meglepődött, amikor látta, hogy a delfin megragadja a süllyedő telefont, és felemelve a felszínre hozza, úgy, hogy kivehesse a készüléket a szájából.

A telefon visszaadása után a videón látható, ahogy a beluga titokban visszatér „fedett” helyzetébe a hajó alá.

A norvég hatóságok figyelmeztették a helyi lakosokat, hogy ne etessék a delfint, hogy az megtanuljon maga táplálékot találni. A delfin mozgását nyomon követik, figyelve hogyan alkalmazkodik a környezetéhez, és helyi szavazásokat tartanak, hogy eldöntsék, milyen nevet adjanak új vízi barátjuknak.

Itt lejjebb látható a videó:

Forrás Good News Network

Állatok
Növények
Állatok
Növények
Állatok
Növények
Állatok
Növények
További anyagok