14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson
filter.hu filter.hu

A tea és a bor távoltarthatja az influenzát

Lecserélheted az aszpirint borra?

Ha influenzától szenvedsz, fáj a torkod, lázad van, köhögsz, eldugult az orrod, általában bekapsz valami influenza elleni készítményt, ami nagy adag C vitamint tartalmaz, és ágyba bújsz.

Egy új kutatás szerint azonban, lehet, hogy a legjobb megoldás a borospolcodon van, vagy olyan egyszerű, mint egy csésze teát készíteni.

A Washingtoni Orvostudományi Egyetem tudósai által végzett kutatás szerint, bizonyos vegyületek segíthetnek a  fertőzések elleni küzdelemben és egy komoly influenza kialakulásának megelőzésében. Ezek a vegyületek megtalálhatók többek között a vörösborban, a fekete teában és az áfonyában.

A tudósok a Science című folyóiratban tették közzé egereken végzett kísérleteik eredményét. Kifejtették, hogy az ezekben a termékekben megtalálható flavonoidok egy bizonyos bélbaktériummal, a clostridum oribiscidens-szel kölcsönhatásban olyan metabolitot hoznak létre, amely serkenti az immunválaszt.

Ennek eredményeképpen a szimptómák gyengülnek és a gyógyulás ideje lerövidül.

"Évek óta úgy tudni, hogy a flavonoidoknak olyan védő tulajdonságaik vannak, amelyek segítenek szabályozni  az immunrendszert, hogy az megküzdjön a fertőzésekkel" - mondta Ashley Steed, a tanulmány szerzője.

A flavonoidok gyakran előfordulnak az étrendünkben, ezért fontos a tanulmány megállapítása, miszerint lehetséges, hogy a flavonoidok a bélbaktériumokkal kölcsönhatásban védelmet nyújtanak az influenza és más vírusfertőzések ellen. Nyilvánvaló, hogy még többet kell megtudnunk, de eredményeink izgalmasak.

De mielőtt az eredményeket jó kifogásként felhasználva meginnál néhány üveggel a kedvenc borodból, meg kell jegyeznünk, hogy a kutatást influenza tünetekkel rendelkező embereken is el kell még végezni!

És mint ilyen, még nem tisztázott egyértelműen, hogy a flavonoid tartalmú élelmiszerektől, mint a bor, a tea, vagy az áfonya, valóban jobban érezzük-e magunkat influenza esetén.

Forrás: http://www.independent.co.uk

Olvass tovább, ha fontos az egészséged!
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok