20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Milyen lehetőségek rejlenek az automata ajtók használatában?

Felmerülhet a kérdés, hogy miért is érdemes automata ajtót választanunk üzlethelyiségünk, vállaltunk, netán egyéb funkciókat betöltő épületeink hagyományos ajtajaival szemben? Rengeteg előnyt tudunk felsorolni, amelyek kellőképpen meggyőzőek lesznek ahhoz, hogy elgondolkozzunk azon, hogy miért is nem építtettünk be korábban?

Leginkább kik a megrendelőik?

A Record automata ajtókat leginkább a kereskedelmi és vendéglátóipari egységek tulajdonosai, irodaházak üzemeltetői, egészségügyi épületek és komplexumok döntéshozói, valamint gyárak és üzemek választják, mert tisztában vannak azokkal az előnyökkel, amiket ezek a kompakt, innovatív bejárati ajtók magukban rejtenek.

Milyen előnyei vannak?

Nem áll fenn annak a veszélye, hogy nem zárják be maguk után a távozó emberek, hiszen miután érzékelte a személy vagy személyek áthaladását, magától bezárul. Itt tehát megemlíthetjük az energiatakarékosságot, mint előnyt, hiszen téli időszakban nem kell a külvilágot is fűteni egy-egy gondatlan távozó után. Amellett, hogy rengeteget spórolhatunk a fűtésszámlán, no meg nem utolsó sorban a nyári hűtésszámlán, még környezettudatosabb benyomást is keltünk a vásárlóinkban, ügyfeleinkben.

Oktatási intézmények és szállodák esetében merül fel igényként, hogy legyen stabil. Nem kell attól sem félni, hogy szeles napokon az épületen átzúgó huzat becsapja, ezzel pedig munkát adnánk az üvegeseknek, rosszabb esetben pedig valaki meg is sérülhet.

Sok üzlethelyiség, iskola, esetleg ügyfélszolgálati helyiség esetében hasznos funkció az egyirányúsítás. Ez arról szól, hogy az automata ajtót be lehet állítani úgy, hogy csak egy irányba engedje közlekedni az embereket. Zárás előtt álló üzletek, ügyfélszolgálatok, orvosi várótermek esetében nem szükséges a személyzet egy tagjának állni a kapu mellett, és szóban küldeni el a túl későn érkezőket.

Megszűnik a kellemetlen szituáció ezáltal, hiszen az automatizált ajtó nem enged már be senkit, de a távozni kívánó vásárlóknak/ügyfeleknek/pácienseknek utat enged. Iskolák is kezdik felfedezni az automata bejárati ajtó előnyeit, hiszen a tanulók nem távozhatnak, míg tart a tanítás, nem szükséges állandó felügyeletet adni a bejárat mellé.

Vendéglátóipari egységek is előszeretettel rendelik meg az automatikusan kinyíló ajtók többféle típusát. A felszolgálók könnyedén közlekedhetnek még akkor is, mikor teli a kezük tányérokkal, italokkal. Sőt, a lengőajtónál is sokkal biztosabb, mert nem fenyegeti őket az a veszély, hogy a konyha helyiségéből kifelé jövet összeütközésbe kerülnek az ajtóval vagy a kollégával. Természetesen nem feledkezhetünk meg a higiénikus előnyökről sem, amit az automatizált ajtók biztosítanak. Az illemhelyiségek ajtajait is egyre gyakrabban cserélik le automata ajtókra, ezzel megelőzve, hogy kilinccsel kelljen kinyitni az ajtót.